Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Naistenmatkan koulun kaukalolla ja sen vieressä avojäällä oli jo liukasta menoa viime perjantaina.

Pirkkalan luistelukentät olivat melkoisen mediakohun aiheena joulunpyhinä, kun kunnan kenttiä ei ollut saatu jouluksi luistelukuntoon, ja Kirkonkylän koulun kentälle jää tehtiin talkoovoimin.
Joulun jälkeen muillekin kentille saatiin jää.

– Kunnan kaikki kentät ovat nyt vähintäänkin kohtalaisessa kunnossa, kertoo liikuntapaikkojen hoitaja Jukka Tervo Pirkkalan kunnasta.
Myös Pirkkalan hiihtoladuilla on päässyt jo hiihtämään. Kunnan hoitamista laduista ainoastaan Loukonlahden yhdyslatu ei ollut vielä alkuviikosta hiihtokunnossa, mutta lumisateen jäljiltä sekin lienee jo tai pian hiihdettävissä.
 – Viime viikon myrskyn jäljiltä laduilla on ollut paljon risuja ja roskaa, mutta lumen myötä tämä ongelma helpottaa, Tervo sanoo.

Netin facebook-sivustolla käytiin joulunpyhinä kovasanaista keskustelua kunnan luistelukenttien hoidosta.
Siellä myös kritisoitiin kunnan liikuntapaikkamestaria niin jyrkin sanakääntein, että hän kertoi Pirkkalaiselle tekevänsä asiasta kiusaamisilmoituksen.
Miksi sitten yksikään kunnan luistelukentistä ei ollut luisteltavissa joulunpyhinä?
– Pirkkalassa pyritään jäädyttämään luistinradat tiivistetyn lumipatjan päälle. Tällä pyritään saamaan luistelukauden loppua pidennettyä. Lumen päälle tehty jää ei ole niin herkkä kevätauringolle, selvittää kunnan yhdyskuntajohtaja Jouni Korhonen.
– Lumipatja saatiin joulua edeltävänä maanantaina ja jäädytykset aloitettiin kyseisen viikon tiistaina. Jouluksi kentät eivät kuitenkaan ehtineet valmistua vielä luistelukuntoon.
Jukka Tervon mukaan syynä tähän olivat pitkälti kelit.
– Silloin oli välillä suojapäiviä, jolloin emme voineet jäädyttää. Lisäksi meillä oli ongelmia koneiden kanssa.
– Joulupyhät olimme lomalla. Pakko pitää välillä huilitaukoja talvikauden ympäripyöreiden työpäivien vastapainoksi.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai näköislehdestämme.