Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

TAITEILIJAT tutustuivat Nuolialan uuden koulun tiloihin viime torstaina.

Pirkkalan kunta on julistanut kilpailun, jonka voittaja saa toteuttaa 25.000 korvauksella taideteoksen Nuolialan koululaajennukselle. Kisasta kiinnostuneille järjestetyissä kahdessa koulutilojen esittelyssä on ollut molemmissa mukana parikymmentä kuvataiteilijaa, joten mielenkiintoa piisaa.
Teoksen muotoa ei ole mitenkään rajattu. Se voi olla sisällä tai ulkona.

– Koulun käyttäjät ovat 6-16-vuotiaita. Samaan yhteyteen tulee myös nuorisotila ja kirjasto, rehtori Teemu Keronen esitteli viime torstaina.
Nuolialassa aloittaa elokuussa toimintansa Pirkkalan ensimmäinen yhtenäiskoulu ja uuteen rakennukseen haetaan viihtyisyyttä ja ilmettä myös taiteen kautta.

Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2013 valittu Jarno Vesala ja viimeksi Mältinrannassa näyttelyä pitänyt Johanna Lonka mittailivat näkymiä esittelytilaisuudessa muiden mukana.
He pitävät Nuolialan haastetta mielenkiintoisena.
Vesalan töitä on sijoitettu Tampereen klassillisen lyseon aulaan ja Nokialla Harjunniityn koululle.
– Haluan nimenomaan rikkoa julkisissa tiloissa usein nähtävää aika perinteistä taidetta, Vesala totesi.
Klasussa oleva Vesalan työ on lähinnä ääniteos.
– Miellän hyvän julkisen taiteen eläväksi ja muuttuvaksi, Vesala miettii ja sanoo, että on mukana taide etusijalla, vaikka kyse onkin kilpailusta.

Kilpailun säännöissä määritellään, että teoksen on vahvistettava rakennuksen identiteettiä,  tuotettava iloa tilojen käyttäjille ja vieläpä tuettava kunnan strategiaa. Aikaa kilpailutöiden jättöön on 30. tammikuuta asti.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai näköislehdestä ke 16.1.