Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALA keskustelee nyt todellisesta suurhankkeesta. Sporttikampus voisi tuoda uimahallin, jäähallin, sisähallin ja paljon muita liikuntapalveluja kuvassa näkyvän vapaa-aikakeskuksen maisemiin.

PIRKKALA käy parhaillaan yksityisten toimijoiden kanssa keskusteluja suuren ”sporttikampuksen” tai liikunta-areenan, miten vain, rakentamisesta kunnan keskustaan,  nykyisen vapaa-aikakeskuksen ympärille.
Kampus olisi monen liikkuvan kuntalaisen päiväuni: hankkeen myötä voisivat toteutua muun muassa uimahalli, lisähallit salibandyyn ja muuhun pelailuun, juoksusuora, keilahalli ja avantouintimahdollisuus Vähäjärvessä.
Myös Pirkkalan toinen jäähalli on listoilla mukana.
Pormestari Marko Jarva (kok) sanoo, että asia on vielä tuore ja visioiden tasolla, mutta valmius siirtyä konkretiaan on nopea.
– Kokonaisuus tällaisessa yhteistyössä toimisi niin, että kunta vuokraa maat yksityisille toimijoille, jotka rakentavat tilat ja vastaavat toiminnasta. Kunta ostaisi tiloista vuoroja, hän tiivistää.
Visiokuvat on esitelty kunnanhallitukselle. Jatkokeskusteluja aiotaan käydä pian.

Kansliapäällikkö Jaakko Joensuu muistuttaa, että liikuntatilaa tarvitaan myös koululaisten käyttöön.
Käynnissä on koulukeskuksen hankesuunnittelu, jossa vanha lukio, yläaste ja ehkä myös Naistenmatkan koulu puretaan kokonaan ja tilalle tulee Suupankujan varteen uusi koulurakennus varhaiskasvatuksineen.
Se on määrä ottaa käyttöön vuonna 2024.
– Pelkästään tuon lastentalon ja koulujen väki tarvitsee päivisin kaksi suurta monitoimisalia liikuntaansa.


Uimahalli on ollut kaikissa kyselyissä kuntalaisten ykköstoive.
– Keskusteluissa on heti painotettu, että uimahallin pääsymaksujen on oltava samalla tasolla kuin kunnallisissa halleissa, Jarva ja Joensuu kertovat.
Jarvan ja Joensuun mukaan on koko ajan yleisempää, että kunnat ostavat kouluille ja kuntalaisille vuoroja yksityisistä tiloista.
Yhteistyökumppaneita tarvitaan Jarvan mukaan Pirkkalassa, koska kunnan rahkeet eivät yksinään riitä moninaisiin toiveisiin, joita kuntalaisilla ja urheiluseuroilla on liikuntapaikkojen suhteen.

Lue lisää oheisesta näköislehdestä tai printti-Pirkkalaisesta.