Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

– PÄIVYSTYS on tarkoitettu oikeasti kiireellistä hoitoa vaativille tapauksille. Epävarmassa tapauksessa voi silti aina soittaa meille, niin arvioimme tilanteen, sanoo akuuttihoidon kliininen asiantuntija Susanna Heikkilä Pirkkalan terveyskeskuksesta. Osa meistä turvautuu päivystykseen liiankin herkästi, mutta toinen voi lähteä hoitoon liian myöhään.

Terveyskeskuksen päivystykseen ohjeistetaan menemään vain sellaisen akuutin vaivan kanssa, johon on saatava hoito vuorokauden kuluessa, tai vaarana ovat pysyvät terveyshaitat. Pirkkalassa päivystys on päiväsaikaan ja varhaisillasta omassa kunnassa, mutta yöllä on lähdettävä Tampereen Acutaan, jos siltä tuntuu.
 – Jos päivystyksessä on sinne kuulumattomia potilaita, kiireellisten tilanteiden hoidon aloitus voi pitkittyä ja aiheuttaa potilaalle todellisen hengenvaaran, muistuttaa sairaanhoitaja Susanna Heikkilä.
Hoidon tarpeen arviointi alkaa heti potilaan soittaessa päivystysnumeroon tai tullessa vastaanoton luukulle.

– Sairaanhoitaja ottaa vastaan luukulla ja vastaa päivystysnumeroon. Hänen kysymyksensä ovat sitä hoidon arviointia.
Usein muistutetaan, että päivystykseen ei pidä mennä turhaan. Asialla on toinenkin puoli.
– Osa pitkittää kiireellisen vaivan hoitoa liikaa. Epävarmassa tilanteessa meille voi aina soittaa, Heikkilä opastaa.
Todellisessa hätätilanteessa, kuten kovan rintakivun sattuessa on soitettava heti hätänumeroon.
Pirkkalan päivystyksessä on odotustilaa aulassa, ensiapuhuoneessa ja tarkkailuhuoneessa. Töissä on yksi lääkäri ja kaksi hoitajaa.

Lue printti-Pirkkalaisesta tai oheisesta näköislehdestä tarkemmin, kuinka toimit, kun tunnet tarvitsevasi kiireellistä hoitoa Pirkkalassa.