Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkalassa nähdään lauantaina dokumenttielokuva Tie Tampereelle 1918. Kaksi tuntia kestävä elokuva kertoo Tampereella ja sen ympäristökunnissa talvella ja keväällä 1918 käydyistä sisällissodan taisteluista. Asiantuntija-kertojana elokuvassa on Pirkkalassa asuva FT Tuomas Hoppu.
Elokuvan kerrontaa syventävät Tampereen yliopiston kansanperinteen laitoksen äänitallennearkistosta poimitut aikalaisten muistelut sekä sodan kauhut Tampereella lapsena kokeneen runoilija Viljo Kajavan runot, lausujana Ahti Jokinen.

Elokuvaesityksen jälkeen on keskustelutilaisuus, jossa ovat mukana elokuvan asiantuntijana ollut Tuomas Hoppu ja ohjaaja Tapio Kalliomäki.

Printtilehdessämme elokuvalle nimettiin kaksi erilaista esityspaikkaa. Silmu-lukio on niistä oikea valinta.

Tie Tampereelle 1918 -dokumenttielokuva Pirkkalan yhteislukio Silmussa (Koulutie 6) la 16.2.  klo 17. Vapaa pääsy. Elokuvan jälkeen keskustelutilaisuus, jossa mukana FT Tuomas Hoppu ja elokuvan ohjannut Tapio Kalliomäki.