Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Kansanedustaja Sofia Vikman ja evp-everstiluutnantit Ari Rautakorpi ja Hans Adolf Ehrnrooth pohtivat Suomen turvallisuustilannetta tiistaina Pirkkalassa.

Eri puolilla Eurooppaa pohditaan nyt kiivaasti, miten toimia Syyrian sota-alueilta palaavien Isis-taistelijoiden ja heidän perheidensä kanssa. Saksa on tehnyt päätöksen, että se evää kaksoiskansalaisuuden omaavilta taistelijoilta Saksan kansalaisuuden.

Pirkkalassa Suomen sisäistä ja ulkoista turvallisuutta käsitelleessä tilaisuudessa vieraillut kansanedustaja Sofia Vikman (kok) totesi, että häneltä ei löydy sympatiaa Isis-palaajille. Isisiin lähti Suomesta aikanaan 80 aikuista.

– Suomessa kansalaisuuden evääminen palaajilta Saksan mallin tapaan ei ole mahdollista nykyisen lainsäädännön mukaan. On kuitenkin varmistettava, etteivät palaajat pääse uhkaamaan täällä turvallisuutta, Vikman totesi

Samoilla linjoilla olivat tilaisuuden muut alustajat, europarlamentin vaaleissa ehdokkaana oleva Hans Adolf Ehrnrooth ja heidän isäntänsä, pirkkalalainen kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Ari Rautakorpi. Molemmat jäivät hiljattain eläkkeelle Puolustusvoimista eversiluutnantteina.

Ehrnrooth nosti esiin Ranskan presidentin Emmanuel Macronin koko Euroopalle suuuntaaman vahvan arvoviestin, joka julkaistiin tällä viikolla Euroopan maiden valtamedioissa.

Macronin mukaan itseensä käpertyvä kansallismielisyys vain torjuu, muttei tarjoa mitään tilalle. Koko Eurooppaa uhkaavat ihmisten suuttumuksen hyödyntäjät, jotka antavat katteettomia lupauksia tukeutuen väärään informaatioon.

Käytännön toimina Macron ehdotti eurooppalaisen viraston perustamista demokratian suojelemiseksii. Macron vaati myös Euroopan poliittisten puolueiden rahoitusta ulkovaltojen taholta kiellettäväksi ja eurooppalaista lainsäädäntöä, joka torjuu internetin viha- ja väkivaltapuheet.

– Suomen pitää pian alkavalla EU-puheenjohtajakaudellaan astua vahvasti esiin ja viedä näitä Macronin esittämiä isoja asioita eteenpäin. Tämä on hyvä paikka Suomelle profiloitua vaikeuksia kohdanneessa Euroopassa. Suomen ei pidä keskittyä puheenjohtajakaudellaan mihinkään "supikoiradirektiiveihin", Ehrnrooth totesi.

Hans Adolf Ehrnrooth on legendaarisen jalkaväenkenraalin ja Mannerheim-ristin ritarin Adolf Ehrnroothin poika.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta 13.3.