Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALALAISTEN sote-palvelut jatkuvat soten kaatumisesta huolimatta ennallaan. Esimerkiksi terveyskeskus ja sen sairaalaosasto palvelevat kuntalaisia kuten ennenkin.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus kaatui, mutta Pirkkalassa odotetaan rauhassa, mitä tuleman pitää. Kunnassa aletaan kuitenkin pian miettiä uusia sote-ratkaisuja.
– Soten kaatuminen ei aiheuta meille suoranaisia ongelmia. Sote-palvelut pelaavat kuten ennenkin, eikä kaatumisella ole vaikutusta asiakkaille ja työntekijöille, sanoo pormestari Marko Jarva.
– Kunnassa aletaan kuitenkin saman tien miettiä, miten jatkossa edetään. Samalla odottelemme valtiolta uusia sote-linjauksia.
Tampereen pormestari Lauri Lyly on kertonut aikovansa kutsua Pirkanmaan kuntien edustajat keskustelemaan soten järjestämisen vaihtoehdoista.
– Otamme kutsun vastaan. Olen seutuyhteistyön vahva kannattaja, sanoo Jarva.
Pirkkalan perusturvajohtaja Paula Paavilaiselle soten kaatuminen ei ollut iso yllätys. – Elämä jatkuu Pirkkalan ja Vesilahden yhteistoiminta-alueella kuten tähänkin asti. Jo lainsäädännön mukaan yhteistoiminta-alueita ei saa purkaa. Sopimukset ovat voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.
Paavilaisen mukaan pitkään jatkunut epävarmuus sote-palveluiden järjestämisestä tulevaisuudessa on vaikeuttanut kuntien pitkän tähtäyksen suunnitelmia.
– Ei ole tiedetty, mikä taho alkaa tehdä kuntaa koskevia isoja muutoksia.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai oheisesta näköislehdestä.