Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

NELJÄ vuotta sitten maaliskuussa kevät oli Pirkkalassa jo pitkällä, kun karhuperhe herätettiin talviuniltaan talviriehassa. Ensi sunnuntaina maisema taitaa olla paljon talvisempi.

Pirkkalassa on  viikonloppuna tarjolla tekemistä urheilun ja ulkoilun merkeissä. Lauantaina Pirkkain miehet aloittavat vapaa-aikakeskuksella salibandyn kakkosdivisoonan pudotuspelit. Sunnuntaina Vähäjärvellä ulkoillaan perinteinen Talvirieha. Heti sen perään on jopa päällekkäistä tarjontaa urheilupuolella. Pingviinit pelaa jääkiekon nousukarsintaa Pelikaaneja vastaan kello 14.30 ja kello 15 PJK taistelee Futsal-liigan putoamiskarsinnassa.

Koko perheen Talviriehan kohokohtia on karhujen herääminen kevääseen. Karhuperhe kömpii pesäkolostaan muinaisnoidan keväänherätysloitsun myötä. Riesa-Pelle hauskuuttaa, lavalla nähdään tanssistudio Jazz-scopen tanssijoita ja kuullaan pirkkalalaista laulajaa Ronjaa. Rieha-alueella pääsee rapsuttelemaan alpakoita, poneja ja kaverikoiria, kokeilemaan perheiden ja lasten temppurataa sekä erityislasten liikuntavälineitä. Paikalla voi tutustua Pirkkalan vpk:n paloautoon ja hankkia kasvomaalauksen. Pirkkalainen-lehti tarjoaa karkkeja, myynnissä on grillimakkaraa, kahvion tuotteita ja arpoja.

Urheilukentillä Pirkat lähti pudotuspeleihin haastajana, sillä Soittorasia vei nimiinsä molemmat runkosarjan kohtaamiset. Pelit alkoivat torstai-iltana Tamppi Areenalla Hervannassa kuitenkin Pirkoille suotuisasti 5-2 -voitolla ja jatkuvat lauantaina Pirkkalassa.  Pirkat voi näin ratkaista välieräsarjan edukseen lauantaina. Mikäli voitot ovat tämän jälkeen tasan 1–1, ratkaiseva kolmas ottelu on sunnuntaina Hervannassa.
PJK:lla on sunnuntaina tosi kyseessä Futsal-liigassa. Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella pelataan paikasta auringossa. Kahdella voitolla PJK säilyttää paikkansa. Ensimmäinen peli on Pirkkalassa ja keskiviikkona jatketaan Jyväskylässä vastustaja Riemun kotisalissa. – Hektiset kaksi ottelua ainakin on tiedossa, valmentaja Timo Lahti sanoo.

Pingviinit tavoittelee nousua kakkosdivisoonaan viiden joukkueen karsintalohkossa. Ensimmäisessä ottelussa tuli tiukka 6-5 -tappio ennakkosuosikki KooVee2:lle ja jäljellä on enää kolme peliä. Pingviinit pelaa toisen pelinsä lauantaina Peurungalla ja kolmannen sunnuntaina Pirkkalassa Pelikaaneja vastaan. Voittoja on pakko ottaa.

Talvirieha vapaa-aikakeskuksen (Koulutie 9) ympäristössä su 17.3. klo 12-14.30.
Pirkat–SR la 16.3. klo 18, miesten salibandyn 2. divisioonan välierä Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa.

PJK-Riemu (J-kylä). Futsal-liigan karsintaa Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa su 17.3. klo 15.

 Pingviinit - Pelikaanit, jääkiekon 2. divisioonan karsintaa Pirkkalan jäähallissa su 17.3. klo 14.30.