Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

– MEILLÄ on tosi hyvä yhteishenki, kehuvat liikuntaluokan oppilaat.

Suupanniityn koulun eli Pirkkalan yläasteen liikuntaluokka aloitti toimintansa syksyllä 2017. Nyt liikuntaluokka 7. ja 8. vuosikurssilla ja ensi lukuvuonna myös 9. vuosikurssilla. Liikuntaluokalla on liikuntaa normaalia enemmän. Pääsykokeet pidetään keväisin. Tähän saakka luokalle on päässyt noin puolet hakijoista.
– Halusin liikuntaluokalle, ja vaihtoehtoina olivat Tampere ja Pirkkala, kertoo Tampereen Pyrinnössä koripalloa pelaava Eevi Hietanen.
– Valitsin Pirkkalan, koska se on lähempänä.
Nyt kahdeksatta luokkaa käyvä Eevi aloitti liikuntaluokalla syyslukukaudella 2017. Tuolloin toimintansa käynnistäneelle liikuntaluokalle tuli Eevin kanssa 19 muuta oppilasta.
Osalla heistä oli sama syy hakeutua luokalle, osa taas pyrki luokalle esimerkiksi kavereitten takia.
– Halusin päästä samalle luokalle kuin kaverit, sanoo yleisurheilua ja Tampereen voimistelijoissa joukkuevoimistelua harrastava Tuuli Ingman.


– Sama täällä, tuumi Pirkkalan Hiihtäjissä kilpaa hiihtävä Aukusti Arvola.
Elias Asikaisen toi liikuntaluokalle mahdollisuus päästä aamutreeneihin. Hän pelaa jalkapalloa Tampereen Ilveksessä.
Liikuntaluokan oppilaiden lajivalikoima on laaja. Vaikka luokan pääsyvaatimuksena ei olekaan minkään urheilulajin harrastaminen, suurin osa oppilaista on aktiiviurheilijoita.
Liikuntaluokan luokanvalvoja Anna-Maija Eskola kehuu oppilaiden hyvää keskittymiskykyä.
– Opettajat eivät päästä näitä oppilaita helpommalla, mutta ei tarvitsisikaan. He osaavat keskittyä ja menestyvät hyvin koulussa.
Tulevana sunnuntaina luokka kutsuu pirkkalalaisia lapsiperheitä teatteriestykseen, jolla luokka kerää varoja ensi syksyn leirikouluunsa. Pirkkalaan on tulossa vierailulle kovatasoinen Turun Linnateatteri, joka esittää näytelmän Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä.

Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä,  Turun Linnateatterin lastennäytelmä Pirkkalan yläkoulun (Koulutie 8) juhlasalissa su 7.4. klo 11.  Liput  12 e. Järj.  Suupanniityn koulun 8L.