Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SEKSUAALINEN häirintä on monelle nuorelle arkipäivää. Sen kitkemiseksi Roosa Alhasto (oik.), Pirita Lindroos-Sipiläinen ja Milja Roikonen (vas.) ovat olleet tekemässä nuorille videota, jolla halutaan tukea nuoria ja herättää keskustelua asiasta. Jasmi Qvick on tehnyt valtuustoaloitteen seksuaalikasvattajan palkkaamisesta Pirkkalaan.

Helmikuun valtuustossa valtuutettu Jasmi Qvick jätti aloitteen seksuaalikasvattajan palkkaamisesta Pirkkalaan. Aloitteen allekirjoitti hänen lisäkseen 30 valtuutettua.
– Seksuaalikasvattaja opettaisi kokonaisvaltaista arvostusta itseä kohtaan, omien rajojen tunnistamista ja toisen ihmisen ja hänen rajojensa kunnioittamista, Qvick sanoo.
Qvickin mukaan seksuaalikasvattajan palkkaamisesasa ei ole kyse nuorten tiedon puutteesta, vaan siitä, kuka tiedon jakaa, miten kenelle ja kuinka.
– Nuoret eivät halua useinkaan puhua vanhemmilleen, opettajille ja terveydenhoitajalle. Ulkopuoliselle asiantuntijalle olisi tarvetta.
Qvick uskoo, että ammattitaitoisen seksuaalikasvattajan palkkaaminen ehkäisisi ennalta seksuaalista häirintää ja myös ei-toivottuja raskauksia ja abortteja.


– Mallin myötä Pirkkalan kuntaan tulisi nuorten tueksi läsnäoleva aikuinen, jolla olisi terveydenhoitajaa paremmat voimavarat jalkautua myös niiden piiriin, jotka eivät hae apua omatoimisesti.
Jos aloite johtaa toimenpiteisiin, Pirkkala olisi ensimmäinen kunta Suomessa, joka palkkaisi seksuaalikasvattajan kouluun.
Qvick on myös käynnistänyt yhdessä seksuaalineuvoja Pirita Lindroos-Sipiläisen kanssa Send nudes, puhutaanks turvaverkosta -kampanjan nuorten kokemaa seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan.
Kampanjalla tavoitellaan samalla seksuaalikasvattajan palvelujen tuomista kouluihin.