Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN yhdyskuntajohtajan Jouni Korhosen takana näkyvä Nuolialantien ja Naistenmatkantien risteys on ensimmäisenä vuorossa, kun Pirkkalan ja Tampereen raja-alueen liikennejärjestelyjä aletaan parantaa.

Pirkkalan yhdyskuntajohtaja Jouni Korhosella on monta rautaa tulessa. Liikenteessä asukkaiden arkeen isosti osuvia hankkeita ovat tänä vuonna Urheilutien remontti kuntakeskuksessa ja Partolan ja Härmälänrannan liittymien MAL-parannushanke.
Partolassa on ajoittain isoja ruuhkia, varsinkin messujen aikaan. Suunnitelma lupaa lisäkaistoja ja sujuvuutta Nuolialantien ja Naistenmatkantien valoristeykseen sekä kolmeen muuhun Partolan markettien ja Sarankulman liittymään, joista kaksi on kiertoliittymiä.
Korhosella on sekä hyviä että huonoja uutisia Härmälän ja Partolan kulkijoille.
Kyseessä on Tampereen, Pirkkalan ja valtion eli Ely-keskuksen yhteinen ns. MAL-hanke, jossa kustannukset laitetaan kolmeen osaan.
– Tarkoitus on päästä töihin tänä kesänä, mutta rahoituksessa tuli uusi käänne. Ely ilmoitti, että valtio ei voi olla rahoittajana Pereentien alkupään siirrossa, koska se on kuntien katuverkon alueella, Korhonen kertoo.
– Tämän vuoden urakkaosuuden tarjouspyyntö on parasta aikaa urakkalaskennassa. Tarjousten jättö on 3.5, jonka jälkeen varmistuu toteutuuko hankkeen 1. vaihe tänä vuonna, Korhonen kertoo.
– Hanke on jaettu 1. ja 2. vaiheeseen. Ensimmäinen on Nuolialantien ja Naistenmatkantien risteys ja Pereentien siirto, toinen vaihe työt Ilmailunkadun suunnalla.

Lue lisää näköislehdestä tai printti-Pirkkalaisesta.