Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

 – NUOLIALAN koululla sisäänkäynti äänestyspaikalle on pyhänä tästä Jaakontien puoleisesta pääovesta, opastaa keskusvaalilautakunnan sihteeri Johanna Järvensivu. Nuolialan koulun kiinteistönhoitaja Esa Kivistö sekä Jukka Alamäki ja Simo Virtanen keskusvalilautakunnasta olivat mukana valmistelemassa, että kaikki sujuu äänestyspaikalla hyvin, kun eduskuntavaalit käydään sunnuntaina.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys sai pirkkalalaiset liikkeelle selkeästi vilkkaammin kuin edellisvaaleissa neljä vuotta sitten. Pirkkalalaisista kävi ennakkoon uurnilla 42,7 prosenttia äänioikeutetuista. Neljä vuotta sitten vastaava luku oli 35,5.
Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa pirkkalalaiset äänestivät vilkkaimmin koko Pirkanmaalla. Äänestysprosentti oli tuolloin 77,1. Sunnuntai-iltana tiedetään, säilyttääkö Pirkkala ykkösasemansa näissäkin vaaleissa.

Jotta äänestys onnistuu, on löydettävä oikea paikka ja muistettava ottaa soveltuva todistus henkilöllisyydestä mukaan. Äänestyspaikat ovat Pirkkalassa samat koulut kuin mihin viime vaaleissa on totuttu.

– Parilla koululla, Nuolialassa ja Naistenmatkalla, on äänestyshuoneistojen sisäänkäynti vaihtunut sitten edellisten vaalien, kertoo Pirkkalan keskusvaalilautakunnan sihteeri Johanna Järvensivu. Nuolialassa mennään nyt äänestämään vanhan pääoven eli Jaakontien puolelta. Naistenmatkan koululla sekä Naistenmatkan että Kyöstin äänestysalueiden väki pääsee sisään pääovesta, joka on Koulutien puolella. Aiemmin eri äänestysalueille on ollut eri sisäänkäynti.

Uusi henkilökortti on syrjäyttämässä ajokortin henkilöllisyyden todistamisessa. Vaalihuoneistolla ajokortti on yhä passin ja henkilökortin ohessa käypä todistus.
– Tai muu kuvallinen virallinen todistus, kuten kuvallinen Kela-kortti, Järvensivu vahvistaa.

Vaaleissa on mukana myös kymmenen pirkkalalaista ehdokasta, jotka edustavat kahdeksaa eri ryhmittymää. He ovat Harri Aalto (Tähtiliike), Riitta Kuismanen (kd), Raili Naskali (Tähtiliike), Kati Näsi (Liike Nyt), Annika Pajuluoma (feministinen p.), Ari Rautakorpi (kok), Arja Rinneaho (vihr), Jaana Ristimäki-Anttila (ps), Taru Tolvanen (sd) ja Harri Vuorenpää (ps).

Eduskuntavaalit sunnuntaina 14.4. Äänestyspaikat ovat avoinna kello 9-20.