Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Vähäjärvelle Pirkkalaan kaavaillaan rataa vesilautailua eli wakeboardingia varten.

Pirkkalan kuntakeskukseen Vähäjärvelle suunnitellusta kaapelihiihtoradasta järjestetään tiedotustilaisuus asukkaille tiistaina. Paikalla on hankkeen puuhaihmisiä ja kunnan edustajia.

Ratasuunnitelmat ovat nostaneet vastustusta lähiasukkaissa ja Vähäjärvellä ulkoilevissa. He pelkäävät radan muuttavan vesilintujenkin tyyssijana tunnetun Vähäjärven luonnetta epäedulliseen suuntaan.
Kaapelihiihtoradasta kertomassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat hankkeen yrittäjät Niko Saarilahti ja Eetu Ruusukallio. Tilaisuudessa ovat mukana myös pormestari Marko Jarva, ympäristöpäällikkö Vesa Vanninen, kunnanpuutarhuri Miia Terämä ja elinkeino- ja hankejohtaja Ahti Laakso.

Pirkanmaalla vesilautailu kaapeliradalla on mahdollista nykyisin vain Ylöjärvellä. Vesilautailu eli wakeboarding on myös laji, jossa kilpaillaan aina SM-tasolla asti.
– Vesilautailijaa vedetään joko veneellä tai sähkövoimalla kaapelivetoisesti.  Kaapeliradalla rannoille tulee mastot, joiden välille viritetään kymmenen metrin korkeudessa kulkeva vaijeri, Niko Saarilahti kertoo. Vähäjärvellä moottoriveneily ei ole sallittua, joten kyseessä olisi vain kaapelirata.
Radalle tulisi myös puusta ja muovista tehtyjä hyppyreitä.
– Täällä voisi olla myös pieni konttikioski ja tekemistä Pyynikin etelärannan tapaan. Ajattelimme tuoda tänne myös suppalautoja, yrittäjät miettivät.
Yrittäjille on nyt myönnetty lupa rata-alueen vuokraukseen kahdeksi vuodeksi. Lisäksi tarvitaan toimenpidelupa. Vuokra-aika radalle alkaa 1. kesäkuuta.

Tiedotustilaisuus Vähäjärven kaapelihiihtoradasta yhteislukio Silmussa ti 16.4. klo 18. Järjestää Pirkkalan kunta.