Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Hannu Rytövuori äänesti sunnuntaina Nuolialan koululla. Vaalitoimitsijoita Killon äänestysalueella olivat Teppo Hoikkala, Satu Friman-Mahkonen ja Kirsti Turkia.

Pirkkalalaiset ovat edelleen maakunnan ahkerimpia äänestäjiä. Sunnuntaina selvisi, että eduskuntavaaleissa Pirkkalan äänestysprosentti oli Pirkanmaan korkein, 78,2 prosenttia. Maakunnan kunnista toiseksi vilkkaimmin uurnilla käytiin Vesilahdessa (76,7 %). Koko Pirkanmaalla äänestysprosentti oli nyt 73,7 ja koko maassa 72.

Myös edellisissä eduskuntavaaleissa Pirkkala piti äänestysvilkkaudessa kärkipaikkaa. Vuonna 2015 prosenttiluku oli 75,4, joten nämä vaalit saivat selkeästi aiempaa enemmän äänestäjiä liikkeelle.

Pirkkalan ääniharava oli demareiden Sanna Marin, jota äänesti 762 pirkkalalaista. Toiseksi eniten ääniä keräsi kotikunnassaan hänen puoluetoverinsa Taru Tolvanen (691) . Seuraavaksi eniten äänestettiin kokoomuksen Anna-Kaisa Ikosta (561 ääntä) ja Sofia Vikmania (473) sekä perussuomalaisten Sami Saviota (348).

Puolueista kokoomus säilytti ykköspaikkansa (26,2 %), vaikka menettikin nyt ääniä edellisistä eduskuntavaaleista. Toiseksi suurin SDP (22,8) kasvatti suosiotaan reilut kolme prosenttiyksikköä. Kolmantena oli perussuomalaiset (16,3) ja neljäntenä vajaalla kahdella prosenttiyksiköllä kasvaneet vihreät (11,8).

Lue lisää eduskuntavaalien tuloksesta Pirkkalassa keskiviikon printtilehdestä ja netin näköislehdestä.