Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KIRKONKYLÄN koulun laajennus näkyy havainnekuvassa keltaisena rakennuksena taustalla. Nykyisestä koulurakennuksesta aiotaan purkaa harmaalla rajattu osa. Kuva: BST-Arkkitehdit.

Kirkonkylän koululla ovat ensi vuoden joulukuussa alkamassa rakennustyöt, joissa koulu saa laajennuksen ja osa nykyistä kivikoulun rakennusta puretaan ja osa saneerataan. Koulunkäynnin uudessa koulussa on määrä alkaa syksyllä 2022.
Koulu on muuttumassa kaksisarjaiseksi 0.-6. luokkien n. 350 lapsen kouluksi. Aamu- ja iltapäivätoimintaa tarjottaisiin vuosiluokille 0.-2. oppilasmäärän ollessa 120-140. Nykyisin koulussa on noin 180 oppilasta, joista 60 on mukana kerhotoiminnassa.
Yli 4000 neliön kokoisessa laajennusrakennuksessa on opetustiloja kolmessa kerroksessa ja hinnaksi on arvioitu 14 miljoonaa euroa.
– Suunnitelmat näyttävät hyvältä. Koulun väki on päässyt kertomaan toiveitaan ja niitä on kuunneltu, sanoo rehtori Mikko Salkinoja.
Yhdyskuntalautakunnan hyväksymän hankesuunnitelman mukaan koululle tulee 400 neliön liikuntasali. Nykyinen purettava sali on reilut 200 neliöinen.
Heti sisääntuloaulan oikealle puolelle tulee 120 neliön laajuinen kirjasto.


– Sinne on määrä tulla omatoimikäyttöön perustuvat laajennetut aukioloajat. Nykyisin kirjasto on avoinna melko rajoitetusti ja käyttäjät lähinnä koululaisia, Salkinoja kertoo.
Osa vanhasta kivikoulusta puretaan, muun muassa nykyinen liikuntasalin osuus ja asuntolasiipi koulun toisessa päässä. Vaihtoehtona oli myös koko vanhan 50-luvulla rakennetun ja 80-luvulla laajennetun koulun purkaminen.
Tästä jouduttiin luopumaan, koska Museovirasto ei sallinut suojelumerkinnällä varustetun 1950-luvun koulunosan purkua.