Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Nykyiseen kunnantalon kortteliin nousevasta 16-kerroksisesta tornitalosta tulee Pirkkalan keskustan uusi maamerkki. Kortteliin tulee sen lisäksi neljä 6-kerroksista ja yksi 4-kerroksinen rakennus. Talojen alakerroksiin tulee palveluita ja liiketoimintaa ja niiden yläpuolelle asuntoja.

Pirkkalan nykyinen kunnantalo ja korttelin muut rakennukset puretaan. Kortteliin rakentuu tilalle vaiheittain vuodesta 2021 alkaen 16-kerroksinen tornitalo ja viisi muuta pääosin 6-kerroksista hybriditaloa, joissa saa olla palveluita ja liiketiloja alakerroksissa ja asuntoja ylempänä. Kunnanhallitus hyväksyi eilen suunnitelmat ja kauppakirjan muotoilut kunnan osalta.

Kauan viritelty ja odotettu keskustakortteli rakentuu Lujatalo Oy:n tekemänä, sen tontinluovutuskilpailussa jättämän Pirkan kivet -ehdotuksen mukaisesti. Kauppakirja Lujatalo Oy:n ja kunnan välillä on määrä allekirjoittaa 14. kesäkuuta mennessä. Tonttikilpailutuksessa tarjouksensa jätti neljä rakentajakandidaattia.

Ensimmäisen asuintalon rakentamisen on alettava ennen kesäkuuta 2021. Sen jälkeen kortteli rakentuu markkinoiden ja kysynnän määräämässä tahdissa. Jo tänä vuonna alkavat kunnantalon purkutyöt ja ensi vuoden kuluessa pysäköintikannen rakentaminen. Korttelin pysäköinti tulee maan alle.

Pormestari Marko Jarva sanoo olevansa tyytyväinen, kun pitkään neuvoteltu saneeraushanke on pääsemässä maaliin.
– Korttelin merkitys Pirkkalalle on supersuuri. Sillä on piristävä ja elinvoimaa lisäävä vaikutus, Jarva sanoo.
Lujatalo maksaa korttelista 6,8 miljoonaa euroa ja alkaa toteuttaa sitä kunnan määräämissä raameissa, jotka käyvät ilmi oheisesta havainnekuvasta.

Jarva sanoo, että myös kunnalla on kiinnostusta hankkia tiloja korttelista, sillä moni kunnan toimisto on nyt hajasijoitettuna Partolaa myöten. Syynä tilanteelle ovat olleet sisäilmaongelmat niin purkuun lähtevässä vanhassa kunnantalossa kuin muissa kunnan toimitiloissa.
– Ajatus on, että kunnan toimintoja on hyvä saada takaisin kokoon, Jarva sanoo.
Suupantorin puoleisessa kulmassa näkyy havainnekuvissa vihreä rakennus, jonka tontti ei kuulu tekeillä olevaan kauppaan. Se on piirretty mukaan ”taiteilijan vapaudella”.
Jarvan mukaan siihen voi  tulla myöhemmin esimerkiksi kulttuuria palveleva rakennus tai muuta toimintaa.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta ja oheisesta näköislehdestä.