Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkalan yhdyskuntalautakunta haluaa pitää Kaakkois-Pirkkalan kaavan edelleen vireillä pitämällä sen mukana kaavakatsauksessa. Kunnanhallitus torppasi kaavan maaliskuussa äänin 6-5.

Pirkkalan yhdyskuntalautakunta esittää kunnanhallitukselle, että Kaakkois-Pirkkalan osayleiskaava pidetään edelleen vireillä.
Päätös syntyi äänin 8-1, kun lautakunta käsitteli kaavoituskatsausta viime viikolla. Se on asiapaperi, johon kirjataan vuosittain tiedot kaavahankkeista.
Maaliskuussa kunnanhallitus päätti hylätä 8000-9000 asukasta alueelle tarjonneen kaavaehdotuksen niukasti äänin 6-5.
– Lautakunta pitää linjansa. Mehän emme koskaan ole esittäneet, että Kaakkois-Pirkkalan kaava pantaisiin pois päiviltä. Olemme halunneet, että sen kehittämistä olisi jatkettu ja osallistettu ihmisiä, varapuheenjohtaja Ari Rautakorpi (kok) perustelee. Rautakorpi näkee, että kaavassa voisi olla ainesta, kun sitä yhteisesti muokattaisiin ja viilattaisiin paremmaksi.
Vihreiden Otto Sovelius painottaa, että lautakunnalle iso asia oli toimenpiderajoitusten, kuten hakkuukiellon poistuminen, jos kaava otetaan pois vireiltä. – Tämä uhkaisi luontoarvoja ja suunniteltuja luonnonsuojelualueita. Se oli tärkeä syy, miksi kannatin tätä ehdotusta. Jos kunnanhallitus päättäisi esityksestämme, että kaava pysyy vireillä, niin se tarkoittaisi vaikkapa vuoden lisäaikaa harkita parhaita ratkaisuja, Sovelius toteaa.
Vihreiden Jutta Jelys oli lautakunnan puheenjohtajana ainut jäsen, joka äänesti sen puolesta, että kaava poistettaisiin katsauksesta.
Kaavoitusjohtaja Matti Jääskeläinen sanoo, että poisto kaavoituskatsauksesta olisi teknisesti se lopullinen juridinen päätös, joka kuoppaisi kaavan. Mikäli aiheeseen joskus haluttaisiin palata, viisi vuotta kestänyt kaavavalmistelu olisi aloitettava alusta.
Kaavoituskatsaus on tulossa kunnanhallituksen päätettäväksi. Tämän jälkeen katsaus annetaan tiedoksi kesäkuussa kokoontuvalle valtuustolle.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta