Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Anian kesäkahvilan avajaisten yhteydessä avautuu myös kuvataiteilija Arja Krossbeck-Juholan taidenäyttely, joka on avoinna koululla koko kesän kahvilan aukioloaikoina.

Anian koulun kesäkahvilan avajaisia vietetään ensi sunnuntaina, mutta kahvila avaa ovensa jo lauantain Avoimet kylät -tapahtumassa.

Sunnuntain kesäkahvilan avajaisten erikoisuus on Tampereen Biopankin läsnäolo tapahtumassa. Koululle saapuu viisi Biopankin lähettilästä, joiden tavoitteena on kerätä avajaisvierailta runsaasti biopankkisuostumuksia sunnuntain aikana. Kyse on luvasta luovuttaa verinäyte Tampereen Biopankkiin tiedekäyttöön. Verinäytteitä käytetään toistaiseksi tuntemattomasta syystä ilmenevien sairauksien tutkimiseen ja uusien hoitojen kehittämiseen. Tällaisia sairauksia ovat muun muassa Parkinsonin tauti, muistisairaudet, ALS ja monet aineenvaihduntasairaudet.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja muun muassa Tampereen yliopiston perustaman Tampereen Biopankin tavoitteena on aloittaa samalla haastekampanja mahdollisimman suuren suostumusmäärän saaamiseksi. Kampanjan toivotaan paisuvan valtakunnalliseksi. Kesäkahvilan avajaisissa avajaispuheen pitävä Pirkkalan pormestari Marko Jarva on jo luvannut vastata haasteeseen.

Biopankki perustaa Anian tapahtumaa varten oman Twitter-tilin, jossa uutisoidaan tapahtumasta ja avajaisissa heitettävästä haasteesta. Tili avataan viimeistään perjantaina. Tietoa löytyy tunnuksilla #tampereenbiopankki ja #lahjatieteelle.

Kesäkahvilan avajaiset alkavat kello 13. Tilaisuudessa kuullaan Biopankin esittely ja viulunsoittoa. Lisäksi kuvataiteilija Arja Krossbeck-Juhola kertoo koululla samaan aikaan avautuvasta näyttelystään "Sanoin, kuvin, veistoksin". Näyttely on avoinna koko kesän.

Lauantain Avoimet kylät - tapahtumassa koulun ja kahvilan ovet ovat auki klo 12-17. Ohjelmaa on luvassa kaikenikäisille.

Lauantai-iltana Suupalla raikaa Summer Boom. Jo monena vuonna järjestetty musiikkitapahtuma pidetään tuttuun tapaan keskusurheilukentällä. Sitä tähdittää tänä kesänä Kasmir. Mukana ovat myös Sitku, Olivia & Lotta sekä Ronja. Ikärajattomaan ja päihteettömään tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Anian koululla (Anian rantatie 886) tapahtuu: Avoimet kylät -tapahtuma la 8.6. klo 12-17; Anian kesäkahvilan avajaiset su 9.6. klo 12-16. Avajaiset klo 13, avajaispuhe pormestari Marko Jarva, Tampereen Biopankin esittely, Amalia Ahjon, 7, viulunsoittoa, Arja Krossbeck-Juhola esittelee näyttelynsä "Sanoin, kuvin, veistoksin". Anian kesäkahvila avoinna kesäsunnuntaisin klo 12-16.

Summer Boom -tapahtuma keskusurheilukentällä (Koulutie 11) la 8.6. klo 17.30-21. Mukana Kasmir, Sitku, Olivia & Lotta, Ronja. Ikärajaton, päihteetön. Vapaa pääsy.