Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pereentien alkupäätä aletaan pian siirtää lähemmäs Tampereen rajaa. Pohjatöitä siirrolle tehtiin jo talvella.

Autoilijoiden ja muiden tiellä ja kevyen liikenteen väylillä liikkujien kannattaa varautua ajoittaisiin ruuhkiin Partolassa Naistenmatkantien ja Nuolialantien risteysalueella sekä Naistenmatkantien ylikulkusillan kohdalla juhannusviikosta alkaen.

Tuolloin käynnistyy kauan kaivattu liikennejärjestelyiden parantaminen Pirkkalan ja Tampereen rajalla. Pirkanmaan Ely-keskus parantaa alueella joukkoliikenteen, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikennejärjestelyjä. Rakennustöitä tehdään tänä vuonna Nuolialantiellä, Pereentiellä, Naistenmatkantiellä ja niiden yhteydessä olevilla kevyen liikenteen väylillä sekä Ilmailunkadulla, jossa siirretään nykyistä kevyen liikenteen väylää Tampereen rajalle päin.

Liikennejärjestelyjen parantamista koskevien töiden yhteydessä Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy rakentaa alueelle jätevesilinjoja. Samassa yhteydessä myös Pirkkalan kunnan jätevesilinjoja uusitaan. Lisäksi ELY-keskus korjaa nykyistä Naistenmatkantiellä olevaa ylikulkusiltaa.

Rakennustyöt käynnistyvät valmistelevilla töillä maanantaina 17.6. Varsinaisesti työt pääsevät vauhtiin juhannuksen jälkeen. Niistä on haittaa liikenteelle, ja liikenne voi ajoittain ruuhkautua.

Työnaikaiset liikennejärjestelyt vaikuttavat liikenteen sujuvuuteen erityisesti Naistenmatkantien ja Nuolialantien risteysalueella sekä Naistenmatkantien ylikulkusillan kohdalla.Tarvittaessa työmaan kohdalla on käytössä alennetut nopeusrajoitukset ja työnaikaisia kaista- ja jalankulku- ja pyöräilyliikenteen järjestelyjä. Myös joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyihin tehdään muutoksia rakennustöiden aikana.

Rakennusurakkaan kuuluu myös liikennejärjestelyjen parantaminen Ilmailunkadun liittymäalueella sekä kehätien rampin parannus. Niukan rahoitustilanteen vuoksi toimenpiteet on jaettu kahdelle vuodelle niin, että ensimmäisessä vaiheessa eli kuluvana vuonna tehdään pääosin Naistenmatkantien ja Nuolialantien liittymäalueen työt ja Pereentien siirto lähemmäs Tampereen rajaa. 

– Työt alkavat Härmälästä Pirkkalan puolelle johtavalla kevyen liikenteen väylällä, kertoo projektipäällikkö Mikko Asunen ely-keskuksesta.

– Myös Pereentien siirtotyöt käynnistyvät pian. Sen pitäisi olla uudella paikallaan syksyyn mennessä.

Mahdollisesti keväällä 2020 käynnistyvän toisen vaiheen ohjelmassa on Pereentien valo-ohjaus, Ilmailukadun liittymäalue ja kehätien rampin parannus. Näiden töiden on tarkoitus valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä.

Partolan alueella ja Sarankulmassa tehtävistä liikennejärjestelyiden parantamisesta vastaa Pirkanmaan Ely-keskus yhteistyöttä Tampereen kaupungin, Pirkkalan kunnan sekä Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n kanssa. Rakennustöiden kustannusarvio on noin neljä miljoonaa euroa.

Pirkkalan osuus ensimmäisen vaiheen toteutuksesta on noin 850.000 euroa. Suurin osa siitä menee Pereentien siirtoon. Alueen maaperän takia tie joudutaan tekemään pääosin paalulaatan päälle. Tien siirto tehdään yhtä aikaa keskuspuhdistamon siirtolinjan asennustyön kanssa.

Rakennustöiden urakoitsijana toimii GRK Infra Oy ja rakennuttajakonsulttina Ramboll Finland Oy.

Parantamistöiden etenemistä voi seurata internetissä sivulla https://vayla.fi/pirkanmaalla-rakenteilla/uusia-liikennejarjestelyita-sarankulmaan