Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

TURSIANNOTKON kaivaukset olivat toistaiseksi viimeiset. Arkeologisia opetuskaivauksia on järjestetty Pirkkalassa vuodesta 2012 lähtien.

Pirkkalan Tursiannotkossa on tehty arkeologisia kaivauksia kesästä 2012 saakka, ja joka vuosi alueella on tehty merkittäviä löytöjä.

Tämänkään kesän kaivaukset eivät tuottaneet pettymystä. Kesäkuun alussa alkaneissa ja kaksi viikkoa kestäneissä kaivauksissa löytöaineisto oli runsas.

– Löysimme kalan ja muiden eläinten luita, kokonaisen ja puolikkaan lasihelmen sekä koristellun luulusikan. Luut säilyvät täällä niin hyvin, että niitä on helppo löytää, sanoo arkeologi Sami Raninen Pirkanmaan maakuntamuseosta.
Kaivamassa olivat Helsingin yliopiston arkeologiaopiskelijat. Tursiannotkon kaivaukset ovat olleet alusta pitäen Helsingin yliopiston järjestämiä opetuskaivauksia.

Pirkkalan rautakautisella asuinpaikalla tehtiin nyt arkeologisia kaivauksia ehkä viimeistä kertaa. Jatkosta ei ole Ranisen mukaan tietoa.

Nyt löydetyt lasihelmet kertovat viikinkiajan kokeilunhaluisuudesta.
 – Helmet kertovat myös sen ajan kauppareiteistä. Tavaraa tuli eri puolilta maailmaa, osa jopa Keski-Aasiasta, Raninen kertoo.

Lue lisää kaivauksista huomisesta printtilehdestä.