Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pormestari Marko Jarvan (vas.) ja  kansliapäällikkö Jaakko Joensuun mukaan  tietojohtamismalli on erinomainen työkalu kuntasuunnitteluun, ja se tukee myös päätöksentekoa. Leliija Joenperä hoitaa maksuliikennettä hallinto-osastolla.

Kun kuluvan vuoden talousarviota laadittiin, Pirkkalassa kokeiltiin ensimmäistä kertaa kunnan kehittämää tietojohtamismallia.
Täsmätietoa maankäytöstä, väestöstä, palveluista, taloudesta ja investoinneista tarjoava malli osoittautui niin hyväksi, että se on vakiinnuttamassa paikkansa ennakoivan kuntasuunnittelun työvälineena.
Pirkkalassa alettiin pohtia vuoden 2017 alussa tietojohtamismallia, johon saataisiin kerättyä kaikki kuntasuunnittelun kannalta oleellinen tieto.
– Tutustuimme erilaisiin malleihin ja kehitimme niiden pohjalta omamme, kertoo kansliapäällikkö Jaakko Joensuu.
Pirkkalan mallissa yhdistyvät maankäytön suunnittelu, palvelut, investoinnit ja talous.
– Mallia käyttämällä pystymme ennakoimaan asioita. Kun esimerkiksi tiedämme, että kuinka paljon tiettynä vuotena kunnassa valmistuu kerrostaloja ja omakotitaloja, pystymme arvioimaan asukkailta saatavaa tulokertymää.
Väestötietojen perusteella voidaan myös suunnitella eri ikäryhmien palvelutarpeita.
– Tietojohtamismalli on erinomainen työkalu suunnitteluun, ja se tukee myös päätöksentekoa.

Lue lisää tietojohtamisesta ja Pirkkalan kunnan taloudesta tämän viikon Pirkkalaisesta.