Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

ARJA Krossbeck-Juhola kutsuu tekemään linnunpöntöistä taidetta Anian koululle taideviikonloppuna. Sunnuntaina avoinna on myös kyläyhdistyksen kahvila.

Aniassa asuva kuvataiteilija Arja Krossbeck-Juhola ja Anian kyläyhdistys kutsuvat kaikkia 8-100 -vuotiaita toteuttamaan itseään erilaiseen taidetapahtumaan Anian vanhalle kyläkoululle viikonloppuna. – Tehdään yhdessä tilataidetta linnunpöntöistä. Jokainen voi tuoda omat maalaustarvikkeet ja linnunpöntön tai maalauspohjan, eväät ja iloisen mielen mukanaan. Maalataan, keskustellaan taiteesta ja pidetään kivaa yhdessä, Krossbeck-Juhola houkuttelee.

Pöntöistä kootaan poikkitaiteellinen teos, jossa on mukana myös keväistä linnunlaulua. Se laitetaan esille ensi keväänä. Maalattuja pönttöjä tulee myös puihin. Kaikkien tekemiseen osallistuneiden nimet tulevat esille Aniaan kyläkahvilaan.

Paikan päällä on tarjolla akryylivärejä ja suteja, jos tarvikkeita ei ole omasta takaa. Krossbeck-Juhola vinkkaa, että linnunpöntön voi ostaa Pirkkalassa vaikka Hong Kongista, Motonetistä tai Bauhausista, jos nurkista ei sellaista löydy.

Anian vanha koulu pihoineen on muutenkin mukava pistäytymispaikka kesäiselle retkelle. Matkaa Pirkkalan keskustasta Naistenmatkantietä ja Anian rantatietä tulee reilut 10 kilometriä, mikä on parahultainen matka kuntopyöräilyynkin. Sunnuntaina koululla on kello 12-16 avoinna kyläkahvila, josta saa kahvin ja virvokkeiden lisäksi useaa sorttia purtavaa. Nähtävillä on myös Krossbeckin taidenäyttely. Lauantaina Krossbeck lupaa keitellä itse kahveja taiteentekijöille.

Anian toinen taideviikonloppu Anian koululla la-su 20.-21.7.  klo 12-16, Anian Rantatie 886 PIRKKALA. Tiedustelut Arja Krossbeck-Juhola 050 339 6758.