Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

REIPIN luonnosta koetetaan bongailla lepakoita perjantaina. Kuvassa alueen suojeltu katajaketo.

Lähde myöhäiselle lepakkoretkelle perjantaina 2.8. Reippiin. Luontoasiantuntija Pekka Rintamäki kertoo retkellä lepakoiden elintavoista ja tutkimisesta. Liikkuminen tapahtuu Reipin maisemissa, mihin on matkaa noin seitsemän kilometriä Pirkkalan keskustasta.

Mukana retkellä on detektori eli laite, joka vastaanottaa lepakoiden kaikuluotausäänet ja muuntaa ne ihmiskorvin kuultaviksi. Matkaan lähdetään klo 22.30. Lepakkoretki sopii erityisesti yökyöpeleille, jotka pitävät kesäöiden omintakeisesta tunnelmasta. Yöllä on viileää ja hyttysiäkin saattaa esiintyä, joten retkelle suositellaan eväiden lisäksi lämmintä vaatetusta.
Retkellä on myös säävaraus: sateella retkeä ei järjestetä, koska lepakot eivät liiku sateella. Järjestäjänä toimivat Ekokumppanit Oy ja Pirkkalan kunnan ympäristönsuojelu.

Lepakkoretki Reipissä pe 2. elokuuta klo 22.30. Museotie 6, Pirkkala. Vapaa pääsy. Sateella ei retkeä.