Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

NUOLIALAN koulun ulkoseinälle on ilmestynyt näyttävää taidetta. Värikäs teos jatkuu rakennuksen sisällä. Kyseessä on taidekilpailun voittanut Matti Kalkamon teos Senat Sakaisin.

Pirkkalassa tehdään historiaa koulujen käynnistyessä ensi viikon torstaina: silloin Nuolialassa starttaa yhtenäiskoulu, jossa ala- ja yläkoulun oppilaat opiskelevat saman katon alla sulassa sovussa. Samalla Pirkkala saa toisen yläkoulunsa. Aiemmin yläastetta on käyty vain kuntakeskuksessa.
Kaiken kruunaa uusi, moderni laajennusrakennus, jonka vanhempi koulun osa on saanut kylkeensä.
– Ei jännitä, enemmän on intoa ilmassa. Tiivis viimeistely on menossa, mutta valmista on ensi viikolla, tuumaa koulun rehtori Teemu Keronen.
– Meillä aloittaa nyt 700 oppilasta. Koulu on mitoitettu 800:lle, joten nyt alkuun on väljää.
Laajennukseen valmistui lisätilaa 5300 kerrosneliön verran. Osaan sijoittuvat muun muassa alkuopetuksen, luonnontieteiden sekä taito- ja taideaineiden oppimistilat, täysimittainen liikuntasali, kirjasto ja nuorisotila.
On liikuntasali 600 hengen katsomolla, Jouko Turkan aukio, värikäs taideteos ja muunneltavia luokkahuoneita modernein vempaimin.

Nuolialan koulun tiloja pääsevät hyödyntämään muutkin kuin koululaiset. Uusi kirjasto avautuu samana päivänä kuin koulukin eli ensi viikon torstaina. Sitä voivat lähiasukkaat käyttää niin päivisin kuin iltaisin.
Aulassa myös nuorison tilat ovat iltakäytössä.
– Sisäänkäynti on molemmin puolin rakennusta. Parkkitilaa on vain seurakuntakodin puolella, joten autolliset tulevat sieltä, Keronen valaisee.

Lue lisää ke 31.7. printti-Pirkkalaisesta tai näköislehdestä.