Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN lentokenttä on suosittu pienilmailun harrastus- ja opetuspaikka. Arkistokuva.

Pirkkalan lentokentällä sattui keskiviikkoiltana noin kello 21 aikaan lento-onnettomuus, jossa ultrakevyt lentokone putosi heti nousunsa jälkeen jyrkästi maahan. Onnettomuudessa menehtyi yksin koneessa ollut lento-oppilas, joka oli vasta aloittanut ilmailuharrastuksen. Hän oli lehtitietojen mukaan jo saanut luvan lentää yksin, mutta ei vielä omistanut lentolupakirjaa.

Poliisi tiedotti torstaina aamulla, että onnettomuudessa menehtynyt on noin 50-vuotias ja kotoisin Pirkanmaalta. Onnettomuustutkintakeskus suorittaa onnettomuuden tutkinnan yhteistyössä poliisin kanssa. Lento-onnettomuuden tutkinnasta tiedottaa jatkossa onnettomuustutkintakeskus.

Kone oli silminnäkijöiden mukaan tehnyt kaarroksen nousun jälkeen ja syöksynyt sen jälkeen kiitoradan viereen. Onnettomuustutkintakeskuksella on käytössään video onnettomuudesta. Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) ilmailuonnettomuuksien johtavan tutkijan Ismo Aaltosen mukaan kyseessä oli ultrakevyt kaksipaikkainen Eurostar-kone.

Onnettomuuden takia kenttä suljettiin illalla ja Ryanairin Budapestista tullut matkustajakone joutui laskeutumaan Turkuun. Pirkkalan kentällä konetta odottaneet Budapestiin lähdössä olleet matkustajat siirrettiin busseilla Turkuun, mistä he lensivät määränpäähänsä. Kenttä toimii nyt normaalisti.

Pelastuslaitokselle hälytys onnettomuudesta tuli illalla kello 20.54.

Paikallisia havaintoja tai kuvia onnettomuudesta voi lähettää Pirkkalainen-lehteen toimitus(at)pirkkalainen.com tai WhatsApp 0400 991 513.