Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KOULUTIEN työt ovat katkaisseet tien ja vieneet kevytliikenteen väliaikaisille reiteille pahimmoillaan koulujen alkaessa. Koulut ovat ottaneet käyttöön erityisjärjestelyitä. Vanhempien on nyt syytä ohjata lapsensa entistä huolellisemmin turvallisille koulureiteille Pirkkalan keskustassa.

Pirkkalassa aloittaa huomenna torstaina koulunkäynnin noin 3000 oppilasta. Esi - ja perusopetuksessa on 2755 lasta, lukiolaisia 250.
Kuntakeskuksessa vaaditaan nyt erityistä huolellisuutta kesken olevien Koulutien tietöiden takia. Tie on suljettu pysyvästi ajoneuvoilta ja kevytväylät ovat osin poikkeusreiteillä. Käynti koulukeskuksen ja liikuntatalon parkkipaikalle on siirtynyt pysyvästi Ollikantien-Urheilutien reitille.
– Otamme tilanteen takia käyttöön aivan uuden jutun, ”Kävelevän koulubussin”, kertoo Naistenmatkan koulun rehtori Jukka Hiltunen.
– Se tarkoittaa, että vanhemmat voivat halutessaan jättää 0-2 -luokkalaiset oppilaansa aamun kahdelle ensimmäiselle tunnille jäähallin parkkipaikalle ohjaajalle, mistä hän kuljettaa lapset kävellen kootusti koululle. Jäähallilla on paremmin tilaa jättöliikenteelle.

Opetuspäällikkö Mika Luukkanen kertoo, että Pirkkalassa aloittaa alkavana lukuvuonna 0.-9. luokilla sata koululaista enemmän kuin viime vuonna. Ekaluokkalaisia on 290 ja esiluokkalaisia saman verran.
Monilla paikkakunnilla puhutaan jo koulujen sulkemisesta syntyvyyden laskettua Suomessa dramaattisesti. Pirkkalassa tätä ei ole odotettavissa.
– Muuttoliike kompensoi kehitystä. Paljon on kiinni siitä, miten kuntaan jatkossa kaavoitetaan houkuttavia asuinpaikkoja, Luukkanen sanoo.


Luukkanen kertoo, että Naistenmatkan alakoulu kasvoi tänä syksynä todella suureksi 810 oppilaan kouluksi.
Lisäoppilaita tuli, kun kaikki Kurikan alueen oppilaat tulevat Naistenmatkalle kolmannesta luokasta alkaen.
– Yksi Suomen suurimmista alakouluista. Koulukeskuksella ovat nyt kehitysvaiheet menossa, tulevaisuus on toisenlainen, Luukkanen muistuttaa.
Koulukeskus uudistuu lähivuosina isosti. Tulee lisärakentamista niin koulu- kuin vapaa-aikatilojen suhteen.
– Kutsumme uudistusta Viiden tähden kampukseksi. Lopputilanteessa alueella on määrä olla esi- ja perusopetusta 1200 oppilaalle. Päälle tulevat lukiolaiset.
– Hankesuunnittelu on vielä menossa. Käytössä kampuksen on määrä olla 2024.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta