Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Jaakko (vas.) saatteli Joda-koiran kanssa Antonin Kurikasta Naistenmatkan pihaan torstaiaamuna. Koululle pyöräilivät myös Kasper ja Eero. Pojat vaihtoivat Naistenmatkan kolmannelle luokalle oltuaan tätä ennen Kurikankulman 0-2-luokkien koulussa.

Koulunkäynti alkoi torstaiaamuna Pirkkalassa sujuvaan tyyliin myös kuntakeskuksessa, missä Koulutien remontti on muuttanut kulkuväyliä. Väki löysi hyvin perille. Hiukan reittien suhteen emmittiin, kun tietyömaiden kieltoaitoja törrötti siellä täällä. Isompia ruuhkia ei kuitenkaan syntynyt. Mopoautot sekä oppilaiden saattajat kulkivat autoillaan koulun pihaan Ollikantien puolelta etelästä. Suuri osa oppilaista saapui onneksi pyörällä tai kävellen vanhempien saattamana.

– Tultiin pyörillä, kertoivat Kurikasta saapuneet kolmasluokkalaiset Anton, Kasper ja Eero. Mukana saattamassa olivat Jaakko ja Joda-koira. Vaikka pojat menivät jo kolmannelle luokalle, oli koulun aloituksessa hiukan lisäjännitystä, sillä he ovat käyneet ensimmäiset vuotensa Kurikankulman koulua ja nyt oli edessä ensimmäinen syksy Naistenmatkalla.

Porukka kuitenkin pysyy yhdessä. – Pääsimme kaikki samalle luokalle, pojat kertoivat.

Naistenmatkan koulu oli ottanut lähistön tietöiden takia käyttöön uuden valinnaisen kulkureitin, ns. kävelevän koulubussin. Se tarkoittaa, että ohjaaja saattaa 0-2-luokkien lapset koululle jäähallin pysäköintialueelta, mihin vanhemmat voivat jättää heidät. Näin vanhempien ei tarvitse ajaa tukkoiseen koulukeskukseen. Palvelua käytti torstaiaamuna kuitenkin vain yksi oppilas. Ekana aamuna vanhemmat ehkä halusivat viedä lapset itse saattaen perille saakka.

– Varmaan vilkastuu ensi viikolla, kun vanhemmat huomaavat ruuhkien lisääntyvän. Tässä aamulla ei vielä ollut yläasteella koulu alkanutkaan, kertoi koulunkäynnin ohjaaja Raija Ahlstedt jäähallin pihassa aamukahdeksan jälkeen. Jäähallilta oli aamulla oli kaksi "kävelevää bussivuoroa" koululle. Jälkimmäiseen ei tullut yhtään oppilasta, joten Ahlstedt poistui ilman kyytiläisiä takaisin koululle.

Pirkkalassa aloitti tänä syksynä esi- ja perusopetuksen ja lukion yhteensä noin 3000 oppilasta. Ekalle luokalle heistä meni 290.