Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SIR Väinämönä posetiivia muistisairaiden hyväksi soittava Kalevi Suojanen on tullut tutuksi monissa tapahtumissa eri puolilla Suomea.

Vihreään frakkiin ja mustaan silinterihattuun pukeutunut posetiivari Sir Väinämö on ollut tuttu näky tapahtumissa eri puolilla Suomea, myös Pirkkalassa.
Hahmon takaa löytyy pian 75 vuotta täyttävä, Pirkkalan Haikassa asuva Kalevi Suojanen, joka soittaa posetiiviaan muistisairaiden hyväksi.
Pian hän on tilittänyt Muistiliitolle muutaman vuoden aikana 10.000 euroa!
– Kiitos kaikille, jotka olette olleet kuuntelemassa posetiivimusiikkiani ja kantamassa lantteja kassalippaasen hyvään tarkoitukseen.
Suojanen valitsi hyväntekeväisyyskohteekseen muistisairaat henkilökohtaisesta syystä.
Hänen vaimonsa Maire sairastui aikoinaan alzheimeriin, ja Suojanen toimi hänen omaishoitajanaan yli kymmenen vuoden ajan.
Moni on nähnyt TV2:ssa Suojasten elämästä kertovan dokumenttielokuvan Pitkät jäähyväiset. Edelleenkin ohjelma löytyy Ylen elävästä arkistosta.
– Tuon dokumentin on nähnyt vuosien varrella yli kaksi miljoonaa katsojaa, Suojanen kertoo.


Elämäntyönään Kalevi Suojanen opetti opiskelijoita lehtorina ja yliopettajana Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa sekä oikeustieteen lehtorina Helsingin ammattikorkeakoulussa.
Opetustyön ohella Suojanen on toiminut tietokirjailijana.
Tekijänoikeusjärjestö Sanaston kirjaluettelosta löytyy ainakin 77 kirjanimikettä, joissa Suojanen on tekijänä yksin tai yhdessä muiden kanssa.
Nyt Suojasella on työn alla pirkkalalaisen sotaveteraanin Olavi Hätösen muistelmateos, joka pohjautuu tämän sotatantereilla päivittäin tekemiin päiväkirjamerkintöihin.
Suojanen on ehtinyt tehdä elämässään paljon muutakin.
Hän on toiminut muun muassa lautamiehenä, huutokauppameklarina noin sadassa huutokaupassa Helsingin huutokauppakamarissa, oikeudellisten asiakirjojen laatijana.
Hänet tunnetaan myös radiojuttujen tekijänä, pankkikonttorin hoitajana ja sivutoimisena kouluttajana poliisiopistossa ja Sanoman toimittajakoulussa.
Myös yhdistystoiminnassa hän on ollut monin tavoin aktiivinen.
– Viime vuodet henkisesti läheisin ja eniten arvostamani yhdistys minulle on ollut Pirkkalan sotaveteraanit ry, jossa olen kannattajajäsenenä.
 Kuntoilu on ollut Suojaselle niin ikään aina mieluista.
Hän päätti aikoinaan uida yhden vuoden aikana jokaisena päivänä Vantaanjoessa ja toteutti aikeensa luonnonvedessä uimisesta.
Monen toimen ja tehtävän mies sanoo, ettei ole koskaan elämänsä aikana tuntenut tekevänsä työtä.
– On fantastista, että löytää itselleen sopivaa tekemistä. Silloin työ tuntuu todella iloa tuottavalta harrastukselta.