Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

TOMAATIT kypsyivät elokuisena hellepäivänä Pirkkalan Olkikujalla, missä Ransu Karvakuono asustaa henkilökohtaisen avustajansa Pertti Nättilän luona. Ransu on saamassa uuden hienon näyteikkunan tässä kuussa avattavan Taysin lastensairaalaan näyttelystä.

RANSU Karvakuono saa pysyvän näyttelyn Taysin uuteen, reilun viikon kuluttua avattavaan lastensairaalaan.
Taysin Ransulaan tulee alkuun sata Karvakuonot-aiheista valokuvaa, nuket Ransu, Riku ja Eno-Elmeri sekä Puskii-laivan pienoismalli pieniä potilaita ilostuttamaan.
– Hieno juttu. Vaimoni Meeri on tehnyt Ransusta näköisveistoksen, joka tulee myös esille, kertoo Ransun  henkilökohtaisena avustajana ja äänenä pitkään toiminut Pertti ”Pepe” Nättilä.
Myös Pirkkalassa on hyvä Ransu-näyttely omasta takaa. Pääkirjaston näyttely on juuri nyt tauolla.
– Nukkeja ja esineistöä huolletaan työpajalla, Nättilä kertoo.
Yleisö tapaa Ransun jatkossa lähinnä näyttelyissä, sillä Ransu ja Pepe ovat jättäneet live-esiintymiset.
Aika kuluu kotioloissa Pirkkalan Olkikujalla. Ransu vietti vastikään 40-vuotispäiviään. Avustaja Pepellä on mittarissa jo 85 vuotta.
– Jonkun spesiaalin voin ehkä tehdä, Pepe tuumaa.
Pirkkalassa pidetään sunnuntaina Ransun syystreffit, joilla Ransu ja Pepe ovat mukana hengessä ja ”suojelijoina”, mutta eivät esiintymässä. Nuolialan uuden koulun aulassa musisoi silloin Siina & Taikaradio.

Ransun syystreffit -lastenkonsertti Nuoliala-keskuksessa (Kouluportinkuja 5) su 8.9. klo 15. Esiintyy Siina ja Taikaradio. Kesto noin 45 minuuttia.