Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

– SÄHKÖPYÖRÄ on mainio tapa madaltaa kestävän liikkumisen kynnystä, sanoo aihetta Tampereen kaupungilla edistävä projektipäällikkö Sanna Ovaska.

– Härmälänranta on paikka, jossa on isot mahdollisuudet kasvattaa pyöräilyn osuutta liikkumisesta, sanoo kestävää liikkumista edistävä projektipäällikkö Sanna Ovaska Tampereen kaupungilta.
Tampereen kaupunki ja paikallinen asukasyhdistys järjestävät Härmälänrannassa tiistaina 10.9. koko perheen ohjelmaksi ja kaikille kiinnostuneille sopivan pyöräilyillan. Paikalle voi mennä mihin aikaan vain kello 17-19. Teemana on arkipyöräily eri elämäntilanteissa.

Pyöräilyn osuuden lisäämisessä kaikesta liikkumisesta on Ovaskan mukaan jo hyvää kehitystä.
– Tampereen pyöräilymäärät olivat tammi-elokuussa 7,4 prosenttia korkeammat kuin vuosi sitten, Ovaska kertoo. Talvipyöräily on Tampereen automaattilaskinten mukaan kasvanut tällä vuosituhannella 60 prosenttia.
Pyöräilyillassa ovat esillä uusimmat pyöräilyn suosiota lisäävät vempaimet, kuten sähköpyörä, lastenkuljetuskärry, fat bike ja tavarapyörä.
– Sähköpyörä on yksi tapa muiden joukossa madaltaa kynnystä hypätä pyörän selkään, Ovaska kuvailee.
Yhdellä sähköpyörän oston syynä voivat Ovaskan mukaan olla kipuilevat nivelet, toisella se, ettei halua tulla töihin hikisenä.
Toiselle pyörän käytön voi mahdollistaa arjessa lapsenkuljetuskärry.
Jos joukkoliikennettä, pyöräilyä ja muuta kestävää kulkemista ei edistetä, tilanne näkyy  Ovaskan mukaan arjessa ruuhkien lisääntymisenä.
– Kaupunki kasvaa ja ongelmat muuttuvat isommiksi. Liikkumisasioita pitää ratkoa koko ajan, Ovaska muistuttaa.

Härmälänrannan pyöräilyilta tii 10.9. klo 17-19 Verstaalla (Vihurinkatu 3). Kahvitarjoilu ja lapsille jäätelöä. Ruuti-klovnin ja Täti Hendersson sirkustelua ja pyöräunelmia. Maksutonta pyörähuoltoa, vinkit säätöihin ja ajoasentoon. Kokeile sähköpyörää, lastenkuljetuskärryä, fat pipea ym. Infoiskut Verstaalla: klo 17.30 Tampereen kaupungin ajankohtaiset pyöräilyterveiset (Katuinsinööri Pasi Palmu ja Sanna Ovaska), klo 18 Pyöräily on helppoa (fysioterapeutti, pyöräilyaktiivi Vesa-Pekka Tuomaala).