Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

TIA Siromaa-Miettinen on uimahallin kannalla. – Meillä on pieniä lapsia, joten innolla ottaisimme vastaan hallin, vaikka se meille kuntalaisille maksaisi, hän sanoo. Pirkkala tutkii paraikaa, voisiko uimahalli nousta takana näkyvään vapaa-aikakeskuksen maisemaan sporttikampukseen.  Alueelle on tekeillä kaavaluonnos.

Asukkaat antoivat Pirkkalan kunnan palveluille kokonaisarvosanaksi 8,4, kun heidän mielipiteitään palvelujen laadusta kysyttiin peräti 600 vastaajan otoksessa. Otos on Pirkkalan kokoiselle kunnalle suuri ja antaa luotettavia tuloksia. Tyytyväisyydessä oli pientä laskua. Viime vuonna arvosana oli 8,5.

– Taso on säilynyt hyvänä. Perehdymme arvioihin tarkemmin palvelukohtaisesti ja tutkimme, löytyykö selviä kehittämiskohteita, toteaa kunnan kansliapäällikkö Jaakko Joensuu.
Vapaamuotoisen palautteen kärjessä oli toive uimahallin saamisesta Pirkkalaan.
–  Tätä tutkimme osana koulukeskuksen ja vapaa-aikakeskuksen alueen suunnittelua. Mikäli urheilukampus toteutuu, uimahalli voi mahdollisesti olla osa sitä, pormestari Marko Jarva pohtii.
Koulukeskuksesta valmistuu pian hankesuunnitelma, samoin kampusalueen kaavaluonnos.
– Se on ns. mahdollistava kaava. Sen perusteella voi rakentaa urheilukampuksen, jos näin myöhemmin päätetään, Jarva sanoo.
Kuntaan toivottiin palautteissa lisää pankki-, ravintola- ja kahvilapalveluita. Toivelistalle nousivat muovinkeräyspisteet, julkiset WC-tilat ja julkisen liikenteen parantaminen haja-alueilla.
Pirkkalalaiset kokevat itsensä tyytyväisiksi ja melko terveiksi. Yhdeksän kymmenestä kokee elämänlaatunsa hyväksi asuessaan Pirkkalassa. Siinä on iso ero koko Suomen lukuihin. Suomessa elämänlaatunsa keskimäärin hyväksi tuntee noin 58 prosenttia väestöstä. Tyytyväisimpiä kuntalaiset ovat kirjastopalveluihin (9,0). Toiselta sijalta löytyy varhaiskasvatus (8,8).  Alhaisimman arvosanan tutkimuksessa sai katujen, teiden ja viher- ja vesialueiden hoito (7,3).


Tärkeimmät tiedonsaantikanavat ovat kunnan internet-sivut (57 %) ja paikallislehti Pirkkalainen (55 %), kun asukkailta kysyttiin, mistä he saavat tietoa käyttämistään julkisista palveluista.
Pirkkalainen piti prosenttiosuutensa. Samalla se kohensi sijoitustaan lähelle ykköspaikkaa internet-sivujen käytön laskettua selvästi (vuosi aiemmin 68 %).
Sosiaalisen median ilmoitti tietokanavakseen aiempaa harvempi 600 vastaajasta. Sen kautta tietoa julkisista palveluista sai 21 prosenttia vastaajista. Edellisvuonna osuus oli 28 prosenttia.
Tutkimus toteutettiin puhelinhaastatteluina ja kasvokkain tehtävinä haastatteluina touko-kesäkuussa.