Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SOLJA saa keväällä ensimmäiset kerrostaloasukkaansa. Rivitaloissa ja town houseissa asutaan jo. Toisessa päässä aluetta on aloitettu Soljan lastentalon tontin louhinta. Lastentalossa päiväkoti ja koulu toimivat saman katon alla. Soljassa on alueen valmistuttua 1000-1500 asukasta.

Pirkkalan omien väestöennusteiden ja Tilastokeskuksen viime viikolla julkistaman arvion välillä on huimaava ero.

Tilastokeskus arvioi Pirkkalan kasvavan 2040 mennessä vain 772 asukkaalla. Pirkkalan oma arvio pelkästään seuraavien viiden vuoden väestönkasvuksi on yli 2000 asukasta.
Kunta uskoo laskelmiinsa, joka on tehty pohjaten muun muassa kaavoitettuihin maihin ja tontinluovutuksiin niiltä.
– Kasvu on tänä vuonna noin 200 asukasta. Lähivuosille se voi nousta tuplasti eli 400 henkeen, kunnan väestökehitykseen perehtynyt suunnittelupäällikkö Tommi Ruokonen kertoo.
Tilastokeskus povasi viime viikon kohuennusteessaan väestöllisiä madonlukuja. Vain suurimmat kaupunkiseudut säästyisivät kurimukselta, Tampere niiden joukossa. Tampereella ja lähikunnissa väestö kasvaisivat harvojen ja valittujen joukossa.
Tännekin väestöennusteet ovat todella laihoja.
Ruokonen sanoo Tilastokeskuksen ennusteen perustuvan tyystin eri asioihin kuin kunnan oma ns. tietojohtamismalli.
– Tilastokeskus ennustaa kehitystä menneen perusteella. Se ei tarkastele alueiden taloudellisia vetovoimatekijöitä.
Pirkkala pohjaa ajatuksensa siihen, että houkuttavassa kunnassa kaavoitetaan voimakkaasti ja kysyntää piisaa.


– Meillä on nyt valmiita asuinaluekaavoja 4500 uuden asukkaan tarpeiksi. Niistä luovutamme tontteja rakentajille tietyllä aikataululla.

Eniten uusia asukkaita saavat lähivuosina Niemenmaan laajennusalue Solja ja kuntakeskus. Muutaman vuoden kuluttua aletaan viritellä asuinaluetta myös Rajasalmen sillan kupeeseen. Se sijoittuu nykyiselle pellolle Pyhäjärven tuntumaan. Kaava on jo vahvistettu ja maisemiin kohoaa town house -asutuksen ja matalampien kerrostalojen lisäksi kaksi 14-kerroksista tornitaloa..

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai näköislehdestä 9. lokakuuta.