Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

TÄLTÄ näyttää, kun ratikka liikennöi pääkirjasto Metson vieressä vuonna 2021. Pohdinnassa on jo raitiotien ulottaminen uusille kiskoille. Yhtenä vahvana ehdokkaana on Härmälän ja Pirkkalan suunta.

Pirkkalan ja Härmälän seudun asukkaat haluavat seuturatikan kulkevan Nuolialantietä ja siitä Naistenmatkantietä Pirkkalan terveyskeskukselle. Tämä oli tulos Seuturatikan kuntalaiskyselyyn alustavista linjausvaihtoehdoista.

Pirkkalan reitillä pääosa vastaajista piti parhaana Hatanpään alueella Hatanpään valtatietä (86 %), Härmälän kohdalla Nuolialantietä (46 %) sekä Pirkkalan keskustassa Terveyskeskukselle (65 %) asti jatkuvaa linjausta.
Lähiasukkaiden ja kauempaa vastanneiden mieltymyksissä oli isoja eroja. Esimerkiksi Ylöjärvellä Ilmailunkatua pidettiin parhaana reittinä ratikalle.

Pirkkalan ja Härmälän seudun asukkaat ottivat aktiivisimmin osaa kyselyyn. Tampereen eteläisellä alueelta vastaajia oli 560 ja Pirkkalasta 421, mikä vastaa kolmasosaa kaikista 2854 palautteesta. Kysely kiinnosti erityisesti 31 - 50 vuotiaita.
Kyselyn vastaajien mielestä raitiotie on tarpeen ulottaa lähivuosina ensisijaisesti Pirkkalan Partolan alueelle ja Tays-keskussairaalalta Tampereen Koilliskeskukseen.
Raitiotien toteuttamisen Partolaan asti lähivuosina näki tarpeelliseksi 60 prosenttia vastaajista.

Lue lisää näköislehdestä tai printti-Pirkkalaisesta ke 23.10.