Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Emmi-Roosa Hämäläinen (vas.) ja Pirva Hautala käsittelivät lähetyksiä DHL Expressin uudessa Linnakallion terminaalissa torstaina.

Pikakuljetusyritys DHL Express vietti torstaina uuden terminaalinsa avajaisia Pirkkalan Linnakalliossa. Toiminta uusissa tiloissa käynnistyi 3. elokuuta. Aiemmin yhtiön terminaali sijaitsi läheisellä Vähä-Vaitin alueella.

Kaikkiaan 220 maassa toimivan yhtiön muut suuret Suomen terminaalit ovat Vantaalla ja Turussa. Pirkkalan 4000 neliön terminaali on yhtiön pohjoisin ja palvelee Pirkanmaan lisäksi koko Suomea Tampereesta pohjoiseen.

Terminaalin käsittelykapasiteetti on 5000 lähetystä tunnissa. Uutta tilaa ja kapasiteettia tarvitaan sekä yritysten välisille lähetyksille että nopeasti kasvaviin yksityisasiakkaiden tarpeisiin: verkkokaupan kasvu lisää pienten pakettien kuljetuksia.

– Henkilökuntaa Pirkkalassa on nyt yli 50. Uuteen terminaalin muuton yhteydessä rekrytoimme yli 10 henkeä lisää. Tilat on mitoitettu riittämään kymmeneksi vuodeksi ja meillä on tarvittaessa mahdollisuus laajentaa nykyisellä tontillamme, kertoi DHL Expressin Suomen operatiivinen johtaja Janne Appel.

DHL:llä on 260 lentokonetta, jotka käyttävät 500 kenttää ympäri maailman. Pirkkalaan yhtiö ei lennä, vaan rekat tuovat aamulla Vantaalle saapuvan lentorahdin Pirkkalaan, mistä se jaetaan pienemmillä jakeluautoilla Tampereen seudulle tai isommilla ns. runkoautoilla kauemmas pohjoiseen. Kansainvälistä rahtia kulkee Suomeen ja täältä pois paljon myös rekoilla.

– Globaali pikakuljetusverkosto mahdollistaa yrityksille nopeat ovelta ovelle -kuljetukset Suomesta kansainvälisille markkinoille. Niiden avulla esimerkiksi kotimainen verkkokauppias voi laajentaa toimintaansa ulkomaisille markkina-alueille tarvitsematta investoida varastointiin tai jakelukanaviin kohdemaassa, kertoi DHL Express Finland Oy:n toimitusjohtaja Oktay Nuri Pirkkalassa.

DHL Express lupaa viedä lähetyksensä perille Euroopassa yhdessä päivässä ja esimerkiksi USA:n itärannikolle kahdessa päivässä. Verkko-ostoksen tehnyt yksityisasiakas voi saada lähetyksen kotiinsa halutessaan niin päivällä kuin illalla tai hakea sen sovitusta noutopisteestä.

– Meidän tuotteemme on aika, Oktay Nuri sanoi.