Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

POLKUPYÖRÄ on hyödyllinen ja sillä voi pitää myös hauskaa, näytti Miikka Mäkelä Suupanniityn yläkoululla.

Suupanniityn koulun kaikki seiskaluokkalaiset ja osa kahdeksasluokkalaisista pääsivät kokeilemaan pyöräilyn eri ulottuvuuksia viime torstaina. Koululiikuntaliiton Pyöräsankarit pyrähtivät tuolloin Suupanniitylle innostamaan oppilaita ja opettajia ottamaan pyöräily entistä enemmän osaksi kouluarkea.
– Pirkkala on nyt 16. kunta, jossa olen näissä merkeissä, kertoi Pyöräsankareiden pyöräilyasiantuntija Miikka Mäkelä, liikunnanopettaja, joka tunnetaan myös takavuosien Talent-kisan voittaneena Motoriikka-Miikkana.
– Pyöräily on erinomaista, ilmastoystävällistä liikuntaa, hän sanoi.

Mäkelä ajaa itse maastopyörällä ja toimii muun muassa radanrakentajana lajin SM-kisoissa.

Tilaisuudessa painotettiin, että polkupyörä käy muuhunkin kuin koulumatkojen kulkemiseen. Koulussa esimerkiksi liikunnan, biologian ja jopa matematiikan opetukseen. Biologian tunnilla pyörällä pääsee luontoon ja matematiikan tunnin voi tuoda ulos ja lasketuttaa oppilailla erilaisia laskutoimituksia, vaikkapa kuinka paljon pyörä liikkuu, kun renkaat pyörähtävät erinäisiä kierroksia.

Lue lisää keskiviikon 30.10. Pirkkalaisesta.