Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

TOINEN kuvan nivebusseista ilmestyy pian linjalle 1, tosin TKL:n väreissä. Bussit ostettiin reilut kaksi vuotta sitten käytettyinä Ruotsista ja kuvassa ne odottavat laivausta Suomeen Tukholman Värtanin satamassa.

Uudet bussivuorot ovat tuoneet maanantaista lähtien helpotusta linjan 1 ruuhkatunteihin aamulla ja iltapäivällä. Pirkkalasta Tampereelle lisättiin aamupäiviksi vajaat kymmenen vuoroa ja iltapäivään Tampereen ja Pirkkalan välille noin viisi vuoroa suuntaansa.
Lähiaikoina ruuhkia helpottaa myös linjalla käyttöön otettava nivelbussi.
Se on toinen kahdesta nivelbussista, jotka Tampereen kaupungin liikennelaitos (TKL) osti käytettynä Ruotsista pari vuotta sitten. Bussit ovat olleet käytössä Arlandan lentokentällä Tukholmassa.
– Bussi on tulossa piakkoin ensiapuna linjalle 1, kertoo TKL:n kalustopäällikkö Kalle Keinonen.
Nivelbussi saadaan Keinosen mukaan linjalle, kun se on kunnostettu kolarin jäljiltä.
– Laitamme bussin kuntoon heti, kun saamme varaosat.
Haitaribusseiksikin kutsutut nivelbussit olivat pitkään tuttu näky Tampereen katukuvassa, mutta niistä luovuttiin vuonna 2014. Nivelbussien määrää on suunniteltu lisättävän niin, että muutaman vuoden kuluttua koko linja 1 voitaisiin liikennöidä nivelbusseilla.