Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Moni ajaa tästä Nuolialantien risteyksestä Pirkkalaan vahingossa kuvassa vasemmalla näkyvää bussien ohituskaistaa pitkin. Tilanne korjaantunee pian, kun keskeneräinen remontti valmistuu ja autoilijat oppivat oikean ajotavan uudessa risteyksessä.

Pitkälle Härmälään päin ulottuvat autojonot ja liian nopeasti vaihtuvat liikennevalot Nuolialantieltä tuleville kiristävät autoilijoiden hermoja Partolassa. Nuolialantien ja Naistenmatkantien risteysalue muuttui juhannuksen jälkeen remonttityömaaksi.
– Liikenne on muuttunut entistä ruuhkaisemmaksi, kertoi Pirkkalaiseen yhteyttä ottanut harmistunut kuntalainen. Risteyksessä ajetaan hänen mukaansa vääriä kaistoja pitkin. Muutkin kuin bussit ja taksit käyttävät uutta Pirkkalaan kääntyville busseille tarkoitettua kaistaa, joka ohittaa liikennevalot.

Tietyömaasta vastaava projektipäällikkö Mikko Asunen Pirkanmaan ely-keskuksesta lupaa, että helpotusta tulee aivan pian.
– Risteysalueella olevan bussipysäkin kohdalla remontti on vielä kesken. Torstaina tai perjantaina saadaan liikenteenohjauslaitteet pois.
– Sen jälkeen niin bussien kuin muun liikenteen pitäisi päästä kääntymään oikealle Pirkkalaan päin häiriöttömästi.


Remonttitöiden takia suljettu Kenkätien alikulku pysyy vielä suljettuna, koska  samaan aikaan työn alla oleva keskuspuhdistamon putkilinjaus ei ole vielä valmis.
– Kaikki työt saadaan kuitenkin valmiiksi vuoden loppuun mennessä, Asunen lupaa.
Pirkkalaiseen soittanut asukas arvelee yhdeksi syyksi risteysalueen ongelmiin huonosti ajastetut liikennevalot. Kyseisiin liikennevaloihin ei ole odotettavissa parannusta aivan heti.
– Valot otetaan tarkasteluun sitten, kun Pereentien ja Nuolialantien risteykseen saadaan liikennevalot, toivottavasti ensi vuonna, kertoo Asunen.