Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN työpajalla käy päivittäin yli 30 työhön valmentautujaa. Yksi heistä on Kasperi Kindt (vas.), jota kiinnostavat puupuolen työt. Häntä opastaa työnohjaaja Matti Salmenaho.

Muutoksen tuulet puhaltavat neljännesvuosisadan toimineella Pirkkalan työpajalla. Ensi vuoden alusta alkaen työpaja muuttuu työhönvalmennuskeskukseksi.
Uudistuksen myötä Lehtimäentiellä sijaitsevissa tiloissa lopetetaan metallipuolen toiminta. Verhoomopalveluakaan ei ole toistaiseksi saatavilla.

Syy toiminnan uudistamiseen löytyy kunnan työllisyyspalveluiden päällikön Kimmo Kivisen mukaan työmarkkinoiden vaatimusten muuttumisesta.
– Monilla työtä vailla olevilla on tarvetta osaamisen päivittämiseen. Työtaito voi olla erittäin hyvää, mutta ei vastaa enää työmarkkinoiden kysyntään.
Työllistymistä saattavat vaikeuttaa myös työkykyyn liittyvät pulmat.

Jatkossa työhönvalmennuskeskuksessa pyritään ensin poistamaan asiakkaalta työllistymiseen liittyviä esteitä. Vasta sen jälkeen ruvetaan miettimään työpaikkaan liittyviä asioita.
– Tarkoitus on tehdä entistä aktiivisemmin yhteistyötä koulutuspalvelujen tuottajien sekä sosiaali- ja terveyspuolen, Kelan ja jopa erikoissairaanhoidon kanssa, Kivinen selvittää.
Toiminnan muutosta alkaa kehittämään ja koordinoimaan vastaava työvalmentaja, jonka rekrytointi on parhaillaan menossa.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai näköislehdestä ke 4.12.