Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

 Lukiolainen Elina Lemettinen (oik.) auttoi tiimeineen Tampereen opiskelija-asuntosäätiötä (TOAS) hahmottamaan, millaiset asunnot ovat tulevaisuudessa nuorten mieleen. Innova-messuilla hän esitteli ratkaisuja Emilia Kolille ja Viivi Tiilikaiselle.

Pirkkalan lukion Innova-jakso päätettiin viime perjantaina messutunnelmissa. Innovassa lukiolaisten tiimit lainaavat luovuttaan yrityksille ja yhdistyksille ja auttavat näitä kehittämään tuotteitaan ja palveluitaan.

Yhteistyökumppaneita olivat tällä kertaa Näsi-Mentor, Sirpakka-kahvila, Moonrex, Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS ja HappyOrNot.
HappyOrNot -yrityksen tuote on kaupoista tuttu laite, jonka naamoja painamalla voi antaa palautteensa tyytyväisyydestä palveluun.
Tiimin jäsen Katri Kantola esitteli, mitä oli saatu aikaan.
– Miten saada asiakkaat antamaan palautetta entistä enemmän? Ideoimme Walking Smiley -robotin, joka voi liikkua eri osastoille ja saada niiltä täsmäpalautetta.
Robotille keksittiin apuriksi robottikoira, joka keräisi lasten palautteita, Katri kertoi muille lukiolaisille messuosastolla lukion aulassa.
Yksi Innova-tiimeistä luotasi Tampereen opiskelija-asuntosäätiön kanssa nuorten asuntomieltymyksiä.
– Teimme kyselyn, johon saimme 130 vastausta Pirkkalan ja Tampereen lukiolaisilta, kertoi TOAS-tiimin jäsen Elina Lemettinen.

Innova-opet Pasi Kervinen ja Eila Nieminen kertoivat, että Pirkkalan Innova on ainutlaatuista yhteistoimintaa.
– Idea on, että nuoret, joilla ei vielä ole ajattelussaan lukkoja, keksivät ehkä vähän hullujakin ajatuksia, joita voi jatkojalostaa.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai näköislehdestämme, jonka voit klikata auki oheisesta linkistä.