Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SANNA Marin tapasi toissa vuonna yläasteen 50-vuotisjuhlassa Antero Saksalan, joka oli rehtorina Marinin käydessä Pirkkalan yläastetta 2000-2003. Yhteisiä muistoja kouluajasta selvästi oli.

Pirkkalassa jännätään sunnuntaina luvassa olevaa SDP:n pääministeriehdokkaan valintaa. Suomen pääministeriksi vahvasti ehdolla oleva tamperelainen Sanna Marin (34) on asunut nuoruutensa ja käynyt koulunsa Pirkkalassa. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Pirkkalan yhteislukiosta 2004 ja kävi sitä ennen yläasteen ja Toivion alakoulun.

– Muistan hänet todella kilttinä ja hiljaisena tyttönä. Hän ei tullut tutuksi ainakaan siten, että olisi pitänyt pyytää reksin kansliaan, naurahtaa Marinin yläasteaikainen rehtori Antero Saksala.

– Nyt kun olen seuraillut, niin hän on muuttunut erittäin päämäärätietoiseksi. Hienoa, että meidän kouluistamme voi edetä kisailemaan tällaisista pesteistä, Saksala toteaa.

Marin on usein nähty vieras Pirkkalassa. Toissa vuonna hänet oli kutsuttu juhlapuhujaksi, kun yläaste täytti 50 vuotta. Tilaisuudessa hän totesi, että yläasteaika oli ollut hänelle vähän hankalaa.

– En jaksanut aina keskittyä koulunkäyntiin, mutta sieltä on jäänyt hyviä muistoja, Marin totesi juhlassa ja mainitsi nimeltä äidinkielen opettajansa Pasi Kervisen, jonka ansiosta hän alkoi saada hyviä numeroita äidinkielestä.

– Opin samalla, että kun koulussa oppii uusia asioita, oppii samalla voittamaan itsensä ja vastaamaan uusiin haasteisiin, kansanedustajaksi jo edennyt Marin sanoi.

Mahdollinen tuleva pääministeri kävi yläasteen ja lukion läpi saamatta ainoatakaan stipendiä. Ylioppilaaksi Marin kirjoitti keväänä, jolloin Pirkkalan yhteislukiossa oli poikkeuksellisen kovatasoinen ikäluokka. Riku Merikoski saavutti valtakunnallista kuuluisuutta seitsemällä laudaturilla. Kuusi laudaturia kirjoitti kaksi abiturienttia.

Marin muutti Pirkkalasta Tampereelle 2005.

SDP:n puoluevaltuuston on määrä päättää sunnuntaina ehdokkaansa tulevaksi pääministeriksi. Ehdolla ovat tällä hetkellä puolueen 1. varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin ja SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Mikäli Marin valitaan, Pirkkalan lukiolla voidaan alkaa jo tilailla kullattua laattaa asennettavaksi sopivalle seinälle, kun ne stipenditkin jäivät antamatta...