Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KAAVALUONNOS mahdollistaa liikuntatilojen laajentamisen molemmin puolin liikuntatalon, jos niin halutaan. Tähän metsikköön Pyhäjoen viereen mahtuisi yksi suuri liikuntasali, toiselle puolelle enemmänkin sporttitilaa..

Pirkkalaan on valmistunut koulun ja liikuntatalon alueen kaavaluonnos. Se mahdollistaa liikuntatalon laajentamisen ja muita urheilutiloja Vähäjärven rantamaisemiin ja koulun tontille. Kaavaluonnos on asetettu nähtäville mielipiteitä varten 20. tammikuuta asti.
Koulun tontilla on määrä aloittaa 2021 uuden koulukampuksen rakentaminen. Kun yläasteen ja Naistenmatkan liikuntasalit puretaan, koululiikunta tarvitsee lisää tilaa noin yhden liikuntatalon salin verran.
Mietinnässä on ollut myös laajempi, mahdollisesti yksityinen sporttikampus, johon voisi sijoittua uimahalli ja muita uusia palveluja.
Kaavaluonnoksen tehnyt arkkitehti Santeri Kortelahti sanoo, että luonnos mahdollistaa monenlaiset vaihtoehdot tulevaisuudessa.
– Kaavassa on lisäneliöitä vaikka kolmelle nykyisen liikuntatalon kokoiselle salille ja päälle uimahallille, jos halutaan, hän toteaa.

Päättäjien pähkäiltäväksi sitten jää, tuleeko Pirkkalaan pelkkä liikuntatalon laajennus vai muitakin sporttikampuksen lisäpalveluja. Päätöksiä uusien liikuntarakennusten suhteen on odotettavissa keväällä. Koululiikuntatiloilla alkaa olla hoppu, sillä koulujen purkaminen on alkamassa 2021.

Mielenkiintoinen kohta kaavaluonnoksessa on, että liikuntatilaa voisi rakentua myös yleisurheilukentän juoksuratojen kaarteen päälle.
– Ajatus on ollut, että jalkapallokentän on hyvä olla nykyisellä paikalla, mutta jos siihen tulee rakentamista, niin uusi yleisurheilukenttä voitaisiin tehdä Loukonlahteen, Kortelahti kertoo.

Lue lisää näköislehdestä tai printti-Pirkkaisesta ja tutustu nähtävillä olevaan kaavaan kunnan nettisivuilla.