Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KANTTORI Pirkko Leponiemi-Pirhonen laskeutuu jouluun rauhallisin mielin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty -sanonta pätee myös kanttorin jouluun, joka sujuu työn merkeissä

Kauneimmat joululaulut täyttävät kirkot tänä jouluna jo 47. kerran. Vielä tapaninpäivänä pääsee laulamaan, kun Vanhassa kirkossa on Kauneimmat Joululaulut –kirkko.

Pirkkalan seurakunnassa on tänä jouluna kaikkiaan kahdeksan laulutilaisuutta.
Joululaulujen laulaminen yhdessä on monelle tärkeä perinne jouluun valmistautuessa. Laulutilaisuudet keräävät runsaasti väkeä kirkkoihin vuodesta toiseen.
– Useat laulut ovat tuttuja lapsuuden ajoilta asti, joten niitä on helppo laulaa. Suosikkilauluksi on viime vuosina tullut ”Sydämeeni joulun teen”, kertoo kanttori Pirkko Leponiemi-Pirhonen.
– Nautin kuunnella, kun seurakunta laulaa sydämensä pohjasta. Ihmisten rohkea laulu innostaa itseänikin.

30 vuotta kanttorina Pirkkalan seurakunnassa työskennellyt Leponiemi-Pirhonen on koko joulun töissä.
Hän kertoo, että kanttorin työ on oikeastaan elämäntapa, johon kuuluu juhlapyhien vietto kirkossa.
– Kun valmistelee joulun tilaisuuksien musiikit hyvissä ajoin, jää aikaa myös omaan joulun viettoon läheisten kanssa.

Pirkkalan seurakunnan joulun ajan tilaisuudet löytyvät seurakunnan nettisivuilta ja Pirkkalaisen joulunumeron 18.12. tapahtumapalstoilta.