Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkalan kunnanhallitus on myöntänyt Flow Fun Oy:lle luvan asentaa kaapelihiihtorata Vähäjärvelle vuoden ajaksi alkaen toukokuun alusta. Kyseessä on kahden maston väliin tuleva kaapelihiihtolaite vesi- ja lumilautailuun. Se asennetaan Vähäjärvellä olevan kalastuslaiturin ja Patotien pään välille järven liikuntatalon puoleiseen päähän. Rataa pitkin voidaan vetää esimerkiksi vesihiihtäjiä järven yli kesällä ja lumilautailijoita talvella.

 Vapaa-aikapäällikkö Tero Saatsin mielestä rata täydentää hyvin vapaa-aikapalveluja vapaa-aikakeskuksen läheisyydessä. Radan käyttö on maksullista. Hakijayhtiö maksaa laitteensa sijoittamisesta vuokraa kunnalle 1500 euroa.

 Laite saa olla toiminnassa arkisin kello 8-21 ja pyhisin 10-18. Kunnanhallitus hyväksyi hankkeen maanantaina. Toiminnan aloittaminen edellyttää vielä toimenpidelupaa.

Pirkkalan kalastusseuran puheenjohtaja Juhani Skogberg yllättyi luettuaan uutisen tämän päivän Pirkkalainen-lehdestä. - Kaapeliradan toinen pää on merkitty kalastuslaiturillemme. Sehän estää kalastuksen laiturilla. Asiasta varmasti keskustellaan perjantaina kalastusseuran vuosikokouksessa. Katsotaan sen perusteella, mihin toimenpiteisiin ryhdytään.

Flow Fun -yhtiön pirkkalalainen toimitusjohtaja Timo Piippo vakuuttaa, että rata ei tule häiritsemään kalastusta.

- Pirkanmaan kalatalouskeskus puolsi hanketta nimenomaan sillä ehdolla, että järvellä on kalastajilla esteetön pääsy kalapaikoille. Näin on myös laiturilla. Vaijeri kulkee yhdeksän metrin korkeudessa laiturin yläpuolella ja sen alle mahtuu niin virvelöimään kuin mato-onkimaan. Vedessä liikkuvat hiihtäjät myös pyörittävät vettä ja hapettavat näin sitä, mikä on hyväksi järvelle.

Piippo kertoo myös, että rata on käytännössä äänetön. - Se toimii pienellä sähkömoottorilla.