Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

YOUTUBEN Viiden tähden vihjeet -videossa Sari Välilä on hukannut kannettavastaan tallenna-näppäimen. Opetuspäällikkö Mika Luukkainen auttaa sen etsimisessä. Kuva: kuvakaappaus videosta.

HEi, mitä kuuluu? Anteeksi! Hieno juttu! Hyvä sinä! Kiitos!

Siinä esimerkkejä yksinkertaisista toteamuksista, jotka Pirkkalan lasten ja nuorten toivotaan sisäistävän.
Pirkkala on ottanut käyttöön kunnan päiväkodeissa ja kouluissa Viiden tähden vihjeet toisten huomioimiseksi: tervehdi ja kysy, mitä kuuluu,  rohkene pyytää anteeksi, huomaa hyvä, kannusta kaveria, kiitä.

– Jos osaa nämä viisi asiaa, pärjää, missä vaan, sanoo kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Sari Välilä.
– Nämä ovat myös asioita, jotka toimivat ihan kaikenikäisillä.
Pirkkala on ennen joulua julkistamassaan kampanjassa ajan hermolla, sillä presidentti Sauli Niinistö puuttui samaan aiheeseen uudenvuoden puheessaan. Vihanpitoa ei pidä lietsoa, kaikki lähtee arjen ystävällisyydestä.

Pirkkalassa on aiemminkin panostettu lasten ja nuorten tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen.
– On tärkeää tunnistaa ja havaita esimerkiksi kiusaaminen ja häirintä. Aloimme pohtia, löytyisikö myönteisiä tapoja tuoda näitä asioita esiin. Siten voisi ehkä saada kiusaamisen ja häirinnän vähenemään, Välilä sanoo.
Välilän mukaan kaikille on tärkeää tulla huomatuksi ja nähdyksi.
– Olisi enemmän kuin paikallaan, että ihmiset oikeasti tervehtisivät toisiaan ja kysyisivät toistensa kuulumisia.
Kunnan varhaiskasvatuksen ja opetuspuolen hallinnon työntekijät ovat tehneet yhdessä Youtubeen Viiden tähden vihjeet -videon, jossa he havainnollistavat edellämainittuja viiden tähden vihjeitä kaikkea muuta kuin tylsällä tavalla.

Katso kunnan varhaiskasvatuksen ja opetuspuolen halllinnon Viiden tähden vihjeet -video Youtubessa (haku Viiden tähden vihjeet).

https://www.youtube.com/watch?v=_h4IVRWDyHs