Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN taivaalla voi tällä viikolla bongata ensimmäisen Hornetin korvaajaksi ehdolla olevan hävittäjäkandidaatin, Eurofighter Typhoon -hävittäjän. Muut neljä maailman huippuhävittäjää ovat Pirkkalassa myöhemmin tammi-helmikuussa. Kiinnostuneille on varattu lentoterminaalin vierestä tarkkailupaikka, jossa koneita voi koettaa bongata nousuissa ja laskuissa. Kuva: BAE Systems

Ilmavoimien Hornet-hävittäjien seuraajaehdokkaiden testit alkavat Pirkkalassa tällä viikolla.
HX Challengen keskuspaikka on Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohta, mutta lentotoimintaa on ympäri Suomea. Kandidaatit saavat vastaansa esimerkiksi Hornet- ja Hawk-kalustosta koostuvia maaliosastoja.
Satakunnan lennoston organisaatioon kuuluvalla Ilmataistelukeskuksella on merkittävä rooli HX Challengen läpiviennissä.
HX-hankejohtaja, ilmavoimien operaatiopäällikkö, eversti Juha-Pekka Keränen kertoo, että jokaisen kandidaatin testeihin on varattu seitsemän arkipäivää.
HX Challengen tavoite on todentaa hävittäjävalmistajien ilmoittamat tiedot Suomen olosuhteissa ja suomalaisten määrittämin testein.
– Suomeen saapuvan kaluston ja henkilöstön määrä vaihtelee. Kukin kandidaatti tuo Pirkkalaan 2-4 lentokonetta, sillä edellytämme osassa lentotestejä kahden koneen osastoa, Keränen kertoo.
HX Challenge ei ole lentonäytös, mutta Satakunnan lennosto osoittaa kuitenkin siviililentoaseman puolelle terminaalien 1 ja 2 väliselle nurmialueelle HX Challengen ajaksi katselupaikan, josta lentoonlähtöjä ja laskeutumisia on mahdollista seurata.
HC Challengen aikataulu: Eurofighter Typhoon 9.–17.1. Dassault Rafale 20.–28.1. Saab Gripen 29.–6.2. Lockheed Martin F-35 7.–17.2. Boeing F/A-18 Super Hornet 18.–26.2.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta 8.1. tai oheisesta näköislehdestä.