Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN liikuntapaikat ovat kelien armoilla, sillä kunnassa ei ole lumetuslaitetta latuja varten sen paremmin kuin lämmitettyä keinonurmeakaan. Kuva keinonurmen uusinnasta vuodelta 2016.

Kesän 2020 urheilukenttävuorot ovat haussa Pirkkalassa 17. tammikuuta asti. Suosituin on keskusurheilukentän tekonurmi, jolla pelataan useimmat edustustason jalkapallomittelöt. Pienempiä tekonurmia on viereisellä Naistenmatkan koululla ja Toiviossa.
Luonnonnurmikenttiä löytyy Killosta ja Haikasta. Pienempiä hiekkakenttiä on ympäri kuntaa kahdeksan kappaletta ja niistä Lepomoision, Huovin ja Vähäjärven kentät ovat käytettävissä vapaasti ilman varattuja vuoroja.

– Kaikki nurmikentät ovat tavanneet olla suosittuja ja täysiä vuoroista, kertoo vapaa-aikapäällikkö Tero Saatsi.

– Myös pienemmille hiekkakentille löytyy ihan kiitettävästi käyttöä juniorikäytön ja turnausten myötä. Joitakin vuoroja jää kyllä vapaaksi.

Urheilukenttien käyttövuorot sijoittuvat aikavälille 1.4.-31.10. Poikkeuksena ovat Killon ja Haikan nurmikentät, joiden käyttöaika on 1.6.-30.9.

Vaikka meneillään oleva talvi on ennätyslauha ja esimerkiksi keskuskentän tekonurmi vihertää vailla lunta, ei kentälle ainakaan vielä ole ollut jalkapallovuorojen kysyntää talvisaikaan.

Jonkun verran käyttäjät mielivät kentälle kuitenkin mennä. Liikuntapaikkoja hoitavan Kari Koskisen mukaan pelailu hiukan jäässä olevalla lumettomalla tekonurmella ei tee päällysteelle hyvää.

– Sitten jos päällä on hieman lunta, niin se tamppaantuu pelatessa ja kenttä sulaa keväällä myöhemmin käyttöön.

Koskinen myöntää, että kelit ovat liikuntapaikkojen hoitajille kahtajakoiset, kiitos ilmastonmuutoksen. Yhtäältä olisi painetta pitää hiihtoladut kunnossa  ja toinen puoli asiassa on, että tätä vauhtia jalkapalloa voi pian pelata ulkosalla lähes läpi vuoden. Juuri nyt Pirkkalassa ei voi tehdä kumpaakaan.

– Meillähän ei ole lumetuslaitteita. Jos sellainen hankittaisiin, niin pitäisi hankkia myös uusi jyrsijäkone, Koskinen toteaa.