Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

RANSKALAISET Rafale-hävittäjät ovat parhaillaan HX-testivuorossa  Satakunnan lennostossa. Kuva: Dassault Aviation, A. Pecchi

Dassault Rafale on tällä hetkellä testivuorossa Pirkkalassa Suomen HX-hankkeessa. Kaksi ranskalaiskonetta laskeutui Pirkkalaan maanantaina iltapäivällä.
Kaikki viisi nykyisten Hornettien seuraajaksi ehdolla olevaa hävittäjätyyppiä testataan Satakunnan lennostossa tammi-helmikuussa.
Pirkkalassa on jo käynyt Eurofighter Typhoon. Rafalet viipyvät Satakunnan lennostossa 28.1. asti.
Pirkkalaan tulevat vielä  Saab Gripen 29.1.- 6.2., Lockheed Martin F-35  7.-17. helmikuuta ja viimeisenä Boeing F/A-18 Super Hornet 18.-26. helmikuuta.

HX Challengen tavoite on todentaa hävittäjävalmistajien ilmoittamat tiedot Suomen olosuhteissa ja suomalaisten määrittämin testein. Tampereen seudulla tapahtuma näkyy lähinnä yksittäisinä lentoonlähtöinä ja laskeutumisina sekä tilapäisinä liikkumisrajoituksina Pirkkalan tukikohdan lähiympäristössä.
Siviililentoaseman puolella terminaalien 1 ja 2 välisellä alueella on HX Challengen ajan katselupaikka, josta lentoonlähtöjä ja laskeutumisia voi koettaa seurata.

Lennot tapahtuvat pääasiassa arkisin virka-aikaan. Viikonloppuisin lentotoimintaa ei ole.

Suomen hallitus tekee päätöksen hankittavasta hävittäjätyypistä ensi vuonna.