Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

VESI oli näin valkoista Killossa Korkeamäki-nimisen tien ali virtaavassa ojassa tammikuun puolessa välissä. Lukijan kuva

Killossa herätti pari viikkoa sitten kummastusta ojaveden valkoinen väri. Linnakallion suunnalla puolestaan on ihmetyttänyt lammikoiden sininen vesi. Havainnot ovat Pirkkalan kunnan ympäristövalvonnan tiedossa.
Maidon näköinen vesi virtasi ojassa, joka alittaa Korkeamäki-nimisen tien sen puolivälissä.
– Ojavesien laatu voi vaihdella nopeasti muun muassa sateiden ja hulevesien määrän mukaan, kertoo ympäristöpäällikkö Vesa Vanninen Pirkkalan kunnasta.
– Savinen vesi on harmaata tai kellanruskeaa, humus- ja tai rautapitoinen ruskeaa ja levien värjäämä vesi yleensä vihertävää.
– Rautasakka voi joskus värjätä koko ojan ihan oranssiksi. Joskus harvoissa tapauksissa Pirkkalassa sameus on johtunut ojaveden hyvin korkeasta sinkkipitoisuudesta.
Kunnan ympäristötarkastaja kävi toissa viikolla katsomassa Killon ojavesien tilannetta.
– Hän ei havainnut siellä mitään poikkeavaa, Vanninen kertoo.
Vannisen mukaan maitomainen sameus johtuu yleensä hienoaineksesta eli savi-sameudesta.
– Siitä ilmeisesti oli tässäkin  kyse.
Kirkkaan sinisestä vedestä on tehty huomioita Postin terminaalin ympäristössä ja Linnakalliontien vieressä Postin terminaalia vastapäätä.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai oheisesta näköislehdestämme