Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

HEIDI Virta ja Tauno Pauni kävivät SPR:n ystävänpäiväkahvilla perjantaina iltapäivällä Pirkkalan Suupantorilla. Punaisen ristin paikalliset aktiivit Jaana Kallioluoma (oik.) ja Pirkko Ranki kertoivat yhdistyksen toiminnasta.

Punaisen ristin Pirkkalan osasto kahvittaa paraikaa (perjantaina kello 14-17) väkeä ystävänpäivän kunniaksi Suupantorilla Pirkkalassa. Samalla jaetaan tietoa siitä, kuinka osaston touhuihin voi lähteä mukaan.

– SPR:n vapaaehtoisena pääsee auttamaan lähimmäisiä tositilanteissa kriisitilanteiden sattuessa ja vaikkapa etsinnöissä, kertoivat SPR-aktiivit Jaana Kallioluoma ja Pirkko Ranki.

Toiminta ei ole siis pelkkää ensiavun tai muiden tehtävien harjoittelemista, vaan taitoja pääsee oikeasti hyödyntämään.

– Pirkkalassa järjestetään 21. maaliskuuta Henkisen tuen kurssi. Se on osa laajempaa valmiustoimintaa ja kouluttaa antamaan tukea kriisitilanteissa. Jos esimerkiksi Pirkkalan kouluissa tulisi joku isompi kriisi, meillä on ryhmä vapaaehtoisia, jotka ovat valmiita lähtemään sinne väkeä tukemaan, Kallioluoma kertoo.

Kutsu voi tulla myös muualle Suomeen, mikäli paikalliset voimat eivät riitä. Kyseessä voi olla suuri liikenneonnettomuus tai muu isompi kriisi. Tuolloin vapaaehtoisille auttajille korvataan kulut auttamismatkalta.

Valmiuskursseilla opetetaan myös evakuointia, ensiapua, ihmisten etsintää ja muita hyödyllisiä taitoja.

SPR:n toimintaan kuuluvat valmiustaitojen lisäksi muun muassa ystävätoiminta ja kotouttaminen. Maaliskuun lopussa pidetään Pirkkalassa ystävätoimintakurssi. Se järjestetään Henkisen tuen kurssin tapaan yhdistyksen omassa kerhotilassa Ollikantie 16:ssa.

– Henkisen tuen kurssille on ilmoittautunut jo 12 henkeä. Mukaan mahtuu 20. Mukaan voi tulla muualtakin kuin Pirkkalasta, Kallioluoma kertoo.

Lisätietoja rednet.punainenristi.fi/pirkkala