Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

VENLA ja Roger iloitsivat itse tekemästään lumesta päiväkoti TemppuVekaran laskiaisriehassa Pirkkalan Kyöstillä perjantaina.

KYÖSTILLÄ sijaitsevassa päiväkoti Touhula TemppuVekarassa vietettiin tosi lumista laskiaisriehaa perjantaina aamupäivällä. Jäinenkin keli oli, ja porukalla luisteltiin ja laskettiin mäkeä.

Kaikki tämä tapahtui kuitenkin päiväkodin sisällä ja talvi oli tehty ihan itse!

– Emme jääneet ihmettelemään talven puuttumista, vaan päätimme jo hyvissä ajoin järjestää laskiaisjuhlan sisällä, kertoi päiväkodin johtaja Veera Veltti.

Tekolunta ja lumipalloja syntyi perunajauhojen avulla ja purkeissa tehtiin jäätä haihduttamalla vettä merisuolasta. Samalla saatiin hiukan kemian oppia.

Yhdessä huoneessa kangaspulkkailtiin ja laskettiin itse askarreltuja mäkiukkoja hyppyristä alas. Ohjelmassa oli myös villasukkarusettiluistelua, lumiukkoaskartelua ja monia muita Suomen tulevaisuuden suosittuja talvilajeja.

Jotkut lapsista olivat niin pieniä, että he eivät edes muistaneet lumista talvea. Kolmevuotias Roger kertoi kuitenkin omistavansa sukset.

– Olen käynyt pulkkamäessä Mustassavuoressa, hän totesi.

Kangaspulkkailun riemuista (kaveri vetää toista viltin päällä ympäri huonetta) nauttinut Veikko totesi Kurikan mäen olevan Pirkkalan paras liukumäki - hieman runsaammalla lumella toki.

Veltin mukaan lumettomuus on muuttanut päiväkodin arkea aika lailla. TemppuVekara on seikkailuun erikoistunut päiväkoti, joten lapset ovat paljon ulkona.

– Olemme tottuneet hiihtämään, käymään liukumäessä ja luistelemaan monen kuukauden ajan. Nyt ollaan kurakeleissä koko talvi ja hiekka on juuri sen verran jäässä, etteivät lapset pysty sitä kaivamaan, Veltti huokasi.